Foto: Bildbyrån
Malmö förändrar på målvaktssidan. Christopher Nihlstorp lämnar Skåneklubben efter tre raka säsonger och ersätts av Lars Volden.
– Det här känns väldigt kul och inspirerande, säger Volden i ett pressmeddelande från Redhawks.

Efter tre raka säsonger i Malmö lämnar Christopher Nihstorp Skåneklubben och ersätts av Lars Volden, skriver Malmö i ett pressmeddelande. Nihlstorp återvände till Malmö inför säsongen 2016/2017 men nu står det alltså klart att det blir spel i en annan klubb för 35-åringen nästa säsong.

– Vi vill tacka Cristopher för hans insatser för klubben, både på och utanför isen. Det har varit enormt kul att jobba med honom under den här tiden och vi önskar honom all lycka i den fortsatta karriären. Vi ser mer än gärna att han kommer tillbaka som en framtida ledare i klubben, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Lars Volden har under säsongen tillhört Pantern där det blev 44 matcher för den 26-årige målvakten. Dessutom har norrmannen bokförts för tre SHL-matcher och en CHL-match med Redhawks under säsongen.

– Det här känns väldigt kul och inspirerande. Jag ser fram emot att dra igång den kommande säsongen och fortsätta tillsammans med den här underbara gruppen, som jag lärde känna under den gångna säsongen. Dessutom gillar jag allt det som klubben står för och känner att tränarna kan hjälpa mig att bli en bättre målvakt, säger Volden i pressmeddelandet.

“Gillade det vi såg direkt”

Patrik Sylvegård berättar att Lars Volden sprider trygghet i försvarsspelet.

– Lars visade under säsongen att han är en målvakt som kan vara med och konkurrera med Oscar Alsenfelt. Han spelar med ett stort lugn och sprider en trygghet till hela försvarsspelet. Vi gillade det vi såg direkt när han kom in i fjol. Han är dessutom relativt ung och vi tror att det finns stor utvecklingspotential i honom, säger Sylvegård i pressmeddelandet.

Här ser du Malmös lagbygge till den kommande säsongen.

Kommentarer

Kommentarer