Målvaktsspelet bakom Rögles fjärde raka

Rögle har varit en mardrömsmotståndare för Färjestad under hela säsongen. Under lördagen tog skåningarna sin fjärde raka seger mot Färjestad. Det var också Rögles fjärde raka seger i SHL vilket gjorde att man passerade Leksand och lämnade jumboplatsen.

Det var två formstarka lag som möttes i Ängelholm. Färjestad med fem segrar på sina sex senaste matcher och Rögle med tre raka segrar. Rögle har dock varit en mardrömsmotståndare för Färjestad som endast har tagit en poäng mot bottenlaget. Ikväll var det återigen skåningarna som gick segrande ur mötet. Mycket tack vare målvakten Anders Lindbäck.

Första perioden var jämn. Det var ett jagande Färjestad som ville ha revansch för förlusten igår. Men det var istället hemmalaget som tog ledningen. I matchens första powerplay hittade Jack Connolly Rögles skyttekung Bryan Lerg som kunde pricka in 1-0. Det var amerikanens sjuttonde mål för säsongen. 1-0 stod sig perioden ut.

Samma Lerg fick en ny chans tidigt i den andra perioden men blev nerdragen och fick straff. En straff som gästernas målvakt Lars Haugen kunde rädda. Kanske gav straffräddningen Färjestad extra energi för dryga två minuter senare kom kvitteringen. Gästernas unga talang Hugo Enock kunde skjuta in 1-1 från blå bakom en skymd Anders Lindbäck. Det var Enocks första mål i SHL.

Kvitteringen kom dock inte att stå sig så länge utan Rögle skulle återta sin ledning. Fem minuter in i perioden sköt David Åslin in 2-1 pucken med ett tungt skott. Det var Åslins fjärde mål för säsongen. 2-1 stod sig perioden ut.

Lindbäck stod emot Färjestads press

I den tredje perioden tryckte gästerna på ordentligt och skapade flertalet farliga målchanser. Men Anders Lindbäck i Rögles mål visade vilken duktig målvakt han är och räddade sitt lag flera gånger om. När 1:06 återstod tog Färjestad ut målvakten i ett sista desperat att försök att besegra Anders Lindbäck och kvittera matchen. Och när under minuten återstod låg pucken också bakom Rögles målvakt. Men Alen Bibic kunde rensa bort pucken som dansade på mållinjen. Närmare än så kom inte gästerna utan Rögle kunde hålla undan och vinna matchen med 2-1. Detta var skåningarnas fjärde raka seger mot Färjestad. Segern gjorde också att Rögle passerade Leksand i bottenstriden och lämnade jumboplatsen.

Rögle-Färjestad 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

1-0 PP (09:36) Bryan Lerg (Jack Connolly)

1-1 (22:57) Hugo Enock (Per Åslund, Joel Eriksson Ek)

2-1 (25:12) David Åslin (Christopher Liljewall, Kevin Marshall)

Skott: 25-32 (13-11, 6-9, 6-12)

Utvisningar: 5×2 – 4×2