Klart: Avslutar säsongen med SHL-klubben
Foto: Bildbyrån
Den franske landslagsbacken lämnar KHL för spel i SHL. Efter en tuff rehabilitering på grund av skada är han nu tillbaka för spel och avslutar säsongen tillsammans med SHL-laget. 

Luleå Hockey går som tåget i SHL. Laget leder tabellen med 64 poäng på 32 matcher och har en form på fem vinster på de sex senast spelade matcherna. Ikväll möter laget dessutom Frölunda för att avgöra vilket lag som spelar CHL-final. Igår presenterades en ny spelare på klubbens hemsida som avslutar säsongen tillsammans med SHL-laget.

NHL-meritererad back till Luleå 

Yohann Auvitu har under större delar av sin karriär spelat i grannlandet Finland och Liiga. Auvitu  har dessutom representerat det franska landslaget och spelat flera matcher i både NHL och KHL. Under förra säsongen skadades backen och har fram tills nyligen rehabiliteras för att kunna återvända till spel. Igår kom beskedet från Luleå Hockey att Auivitu värvats till klubben och avslutar säsongen tillsammans med SHL-laget.

Luleås general manager om värvningen

General Managern Stefan “Skuggan” Nilsson beskriver Auvitu som en rutinerad tvåvägsback som kommer kunna spela i både numerära över- och underlägen när han väl är redo för spel.

– Han opererades för nästan ett år sedan och har inte spelat några matcher sedan dess. Så vi kommer ge honom tid att träna ikapp och komma in i både matchtempo och vårt spel. Vi tänker långsiktigt med honom och känner att det här är en jättebra chans för både Luleå Hockey och för honom att få avsluta säsongen tillsammans, säger Nilsson på Luleås hemsida.

“Ser fram emot att ansluta till laget” 

Yohann Auvitu ansluter till laget direkt och kommer att spela i tröja nummer 81, han beskriver att han efter skadefrånvaron ser fram mot att spela ishockey igen.

– Det känns jättekul att få avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey. Jag har sett de senaste matcherna som laget har spelat och ser verkligen fram emot att ansluta till laget för att komma igång med både träningar och matcher, säger Yohann Autivtu på Luleås hemsida. 

 

Kommentarer

Kommentarer