Foto: Bildbyrån
Djurgården förlorade gårdagens match mot Frölunda med 5-2. Framförallt var det Göteborgarnas spel i powerplay med tre mål som tog Frölunda till en 2-1 ledning i matchserien. En besviken Jakob Lilja träffade Hockeybladet efter matchen.
-Vi tog alldeles för många utvisningar och det straffade oss i slutändan.

Frölunda avancerade till en 2-1 ledning i finalserien när man igår besegrade Djurgården med 5-2. Göteborgarnas spel i powerplay var en stark bidragande orsak till gårdagens seger. Hela tre mål i powerplay gjorde det svårt för Djurgården att komma in i matchen. Djurgårdens Jakob Lilja har hittat tillbaka till målskyttet och gjorde igår Stockholmarnas andra mål i matchen.

-Dom kom ut bra och starkt igår men vi lyckades med hjälp av Adam håll emot ett tag. Sen gör dom 1-0 men vi lyckas kvittera till 1-1. Vi tar alldeles för många utvisningar dom gör det riktigt bra i powerplay och gör tre mål medan vi inte gör något. Vi behöver komma upp med pucken för att få till egna överlägen.

Vi kvitterar matchserien hemma i Stockholm

Efter att ha sålt ut Globen två gånger i rad så är det tillbaka till Hovet som gäller på lördag. Även där kommer det att vara slutsålt och med publiken i ryggen så tror Jakob Lilja på att matchserien kommer kvitteras till 2-2.

-Det är bästa tiden på året att spela matcher och det står bara 2-1. Nu åker vi till Stockholm och kvitterar matchserien. Det gäller att vi går ut lika hårt som Frölunda gjorde idag. Vi vill spela anfallshockey och få ner pucken i deras zon. Det är där vi spelar som bäst och gör målen.

190425 Djurgårdens spelare jublar efter att Jakob Lilja gjort 2-3 under final 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Djurgården 25 april 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Nu lämnar ni Globen som det och återvänder till Hovet på lördag, vilken Arena gillar du mest?

-Jag gillar faktiskt Globen det är bra is och bra ljus. Men Hovet är hemmarink så det spelar för mig egentligen ingen större roll, jag gillar båda två.

Kommentarer

Kommentarer