Hattrick och klar seger när Frölunda kvitterade semifinalen

Frölunda gjorde sex mål och Casey Wellman gjorde hattrick när Göteborgarna kvitterade semifinalen mot Brynäs i Gävle.

I söndags spelades den första semifinalen mellan Frölunda och Brynäs. Då blev det en dramatisk match som kanske hade den mest dramatiska avslutningen någonsin i en slutspelsmatch. Till slut efter en videogranskning stod Brynäs som vinnare. I dagens match var det ett revanschsuget Frölunda som kom till spel i Gävle. Och revansch fick man.

Målet dröjde trots hög press

Frölunda öppnade matchen bra och skapade många och långa anfall. Man hade flera bra chanser att ta ledningen i matchen men Brynäs och målvakten Felix Sandström stod emot. I slutminuten av perioden fick Brynäs Lukas Kilström en utvisning för highsticking vilket gav gästande Frölunda en bra chans att ta ledningen. Och då kom målet. Joel Lundqvist hittade Casey Wellman med en bra passning genom anfallszonen. Wellman gjorde inga misstag när han avlossade sitt berömda direktskott fram till 0-1. Då återstod bara 12 sekunder av perioden.

Två snabba mål och gästerna drog ifrån

Brynäs vaknade till mer i inledningen av den andra perioden och spelet blev jämnt med bra lägen åt båda hållen. Det skapades också en hel del spelvändningar och det var just på en sådan som Frölunda utökade sin ledning. Efter en snabb spelvändning kom Frölundas Casey Wellman och Patrik Carlsson i ett två-mot-två läge. Brynäs backar gick bort sig lite och gick på puckförande Wellman. Det gjorde att Carlsson kunde dyka mot mål och efter en bra passning från Wellman också skicka in 0-2 målet.

Som bara en minut senare skulle bli 0-3 efter att gästernas stortalang Rasmus Dahlin fångat upp en puck på blålinjen och avlossat ett skott som gick via en Brynäsklubba in i mål bakom Felix Sandström.

Fem minuter senare skulle dock hoppet tändas för hemmalaget efter att Jonathan Granström petat in sitt första slutspelsmål och gjort 1-3 för Brynäs i slutet av den andra perioden. Detta gav Brynäs ny energi och när Frölundas Matt Donovan senare skulle utvisas för Holding gjorde det att Brynäs hade en bra chans att reducera ytterligare.

Wellmans hattrick avgjorde semifinalen

Donovans utvisning sträckte sig en bit in i den tredje perioden och Brynäs tryckte då verkligen på för ett 2-3 mål. Men så blev inte fallet och när utvisningen var över tog Frölunda över spelet igen. Det dröjde inte heller länge innan gästernas fjärde mål skulle komma. Casey Wellman gjorde sitt andra mål för matchen när han sköt ett skott som inte såg helt otagbart ut för Sandström. 1-4 när mindre än fyra minuter var spelade av den tredje perioden gjorde att Brynäs tog timeout.

Men timeouten hjälpte inte och när halva perioden var spelad kunde Frölundas Simon Hjalmarsson vinna pucken i anfallszon. Han hittade Joel Lundqvist som sedan frispelade Victor Olofsson i slottet som skickade in 1-5 och den andra semifinalen kändes avgjord.

Innan slutsignalen gick skulle dock Casey Wellman fullborda sitt hattrick med ett mål som liknade det första. Direktskott i powerplay från sin favoritposition i den vänstra tekningscirkeln och 1-6 var ett faktum. Casey Wellman leder nu hela slutspelets poängliga med sina fem mål och elva poäng på nio matcher.

Näst match spelas i Göteborg på torsdag klockan 19.15.

Brynäs-Frölunda 1-6 (0-1, 1-2, 0-3)
0-1 PP (19.48) Casey Wellman (Joel Lundqvist, Henrik Tömmernes)
0-2 (31:15) Patrik Carlsson (Casey Wellman, Jonathan Sigalet)
0-3 (33:28) Rasmus Dahlin
1-3 (38:19) Jonathan Granström (Juuso Ikonen, Daniel Paille)
1-4 (43:49) Casey Wellman (Sean Bergenheim, Patrik Carlsson)
1-5 (50:56) Victor Olofsson (Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson)
1-6 PP (59:26) Casey Wellman (Victor Olofsson, Henrik Tömmernes)