Foto: Bildbyrån
Frölunda är fortfarande regerande svenska mästare på grund av det inställda slutspelet. Frågan är hur det står till, är Frölundas storhetstid över? Det undrar Hockeybladets skribent Markus Haglund.

Är Frölundas storhetstid över? Den frågan ställer sig Hockeybladets Markus Haglund i en kort krönika. Håller ni med skribenten?

Efter guldåret 2019 lyckades Göteborgslaget behålla viktiga spelare inför säsongen 2019/2020. Nu inför den kommande säsongen så är det allt mer ovisst. Viktiga pusselbitar som Rhet Rakhshani, Samuel Fagemo och Jacob Moverare ser med största sannolikhet ut att lämna klubben, även lagets poäng Ryan Lasch sitter på ett utgående kontrakt.

Värvningarna

Frölunda har hittills värvat sju spelare där de mest intressanta värvningarna är den NHL-meriterade Jan Mursak, Filip Johansson från Leksand och Mattias Norlinder från Modo.

Mursak var en publikfavorit i sin förra sejour i Frölunda och alla hoppas på en ny succé. Johansson som inte alls slagit igenom på det sätt som Leksand hade hoppats på. Norlinder däremot kommer ifrån en riktigt stark säsong i Modo och Frölundas förhoppning är förstås att han ska kunna slå igenom även i SHL.

Veteranbacken Jens Olsson kommer troligen att få en stor roll i klubben den kommande säsongen. Han hade dock ingen lyckad säsong med spel i både NLA, Genève-Servette och Liiga, TPS. Endast fyra poäng på 36 matchen och -24 i plus/minus-statistiken.

Inte heller den egna produkten Lucas Raymond har utvecklats som många inklusive han själv hade trott, det finns en del frågetecken kring honom. Lucas Reymond ser även ut att bli draftad i år så det återstår att se om han spelar i Frölunda nästa säsong.

Frågetecknen är minst sagt många samtidigt som förväntningarna är fortsatt höga. Det återstår att se om Roger Rönnberg och Frölunda kan fortsätta vara samma guldkandidat som dem varit senaste åren och leva upp till förväntningarna som finns. Med det sagt så finns det mycket tid för klubben att fortsätta sitt lagbygge och det blir intressant att följa utvecklingen hos göteborgarna inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer