BEKRÄFTAT: Brynäs värvar back från AHL
Foto: Bildbyrån
Brynäs värvar back från AHL. Efter tre säsonger vänder backen, John Nyberg, hem till Sverige, men det blir inte den tidigare klubben Frölunda. I stället har han skrivit på för seriekonkurrenten Brynäs.
– Vi har försökt få hit honom sen i december, säger Michael Sundlöv.

Brynäs värvar backen John Nyberg från AHL. Klubben försökte kontraktera honom redan i början av året då han trejdades från NHL-organisationen Dallas Stars till Pittsburgh Penguins.

– Vi har försökt få hit honom sen i december när vi först hörde att han kanske ville komma hem till Sverige igen. Sen blev han trejdad där borta och blev kvar i USA. Och nu efter säsongen när han bestämde sig för att komma hem så ville vi ha hit honom igen. Vår nya tränarkonstellation med Peter i spetsen gillar vad de ser i John och har också velat ha hit honom, så nu är vi glada för att han gör just det, säger Michael Sundlöv herransvaig i Brynäs till klubbens hemsida.

Får annan roll

Den Härrydafostrade backen matchades defensivt i AHL, där han representerade Texas Stars och Wilkes-Barre/Scranton Penguins. I Brynäs är det meningen att han ska få en offensivare backroll.

– Han kommer att få chansen att ta en offensiv roll hos oss och det är upp till honom att ta den. Det finns en offensiv uppsida hos John och tidigare har han gjort en del poäng i SHL trots att han inte spelat powerplay. Det känns jättebra att få hit honom, säger Sundlöv.

Nyberg ser fram mot att komma till Gävle och Brynäs som han skrivit ett kontrakt över två säsonger med.

– Det ska bli grymt roligt. Det känns väldigt bra och jag har haft en bra dialog med både Sundlöv (Michael, herransvarig) och Peter (Andersson, huvudtränare). Jag är supertaggad på att komma upp och träffa alla och ser fram emot nästa säsong sjukt mycket, säger John Nyberg till Brynäs hemsida.

Nyberg kom till Frölunda som 15-åring och var klubben trogen till och med säsongen 2017/2018, förutom då han var utlånad till både Oskarshamn och Mora i Hockeyallsvenskan.

Här kan du följa Brynäs lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer