Analys DIF-MIF: Målvaktstavla blev matchavgörande

Analys av matchen mellan Djurgården och Malmö, en stundtals välspelad hockeymatch mellan två lag som jagar toppen av SHL. Det blev tre perioder med väldigt olika ansikten.

Ett Djurgården som haft problem med offensiven den senaste tiden körde full fart framåt under den första perioden. Malmö var inte riktigt med under de första 10–15 minuterna och man är nog glad att Djurgården inte gjorde fler mål. Bortalaget vaknade till under de sista minuterna, men både fans och spelare kände nog att man kunde bättre än så.

Det höga tempot från den första perioden höll i sig ungefär halva den andra perioden. Men med Malmö som det spelförande och bästa laget. Det som saknades var dock effektiviteten. Man skapade chanser utan att få in pucken. Robin Jensen höll Djurgården kvar i matchen och hemmalaget fick igång sitt spel i sluten av perioden och lyckades göra 2–0 efter en målvaktstavla av en annars väldigt bra Oscar Alsenfelt i Malmös bur. Blytungt för Malmö som gjorde en riktigt bra andra period.

Känslan inför den tredje perioden var att 1–1 hade varit mer logiskt än 2-0. 40 minuters hockey där båda lagen ägt varsin period. Den tredje perioden blev som den så ofta blir när ett lag leder med två puckar. Djurgården ångade på under de första minuterna för att försöka få in ett tredje mål och stänga matchen. Men det lyckades man inte med. Det tycker jag Malmö ska tacka Oscar Alsenfelt för.

Under matchens sista minuter tryckte Malmö på med en rejäl offensiv och man fick tillslut utdelning i powerplay. Men det räckte inte. Robin Jensen gjorde flera fina räddningar under slutet och såg till att Djurgården höll undan och vann.

Efter matchen

En känsla jag sitter med efter matchen är att inget av lagens stjärnor riktigt sken idag.
Jag tycker att båda lagens defensiv överglänste offensiven. Visst blev det lite rörigt framför båda lagens mål ibland och en del vassa chanser skapas men båda målvakterna gjorde bra matcher och håller siffrorna nere.

Efter 60 minuter så kändes resultatet rättvist. Det är inte mycket som skiljde lagen åt, men i slutändan så kändes det som att det var Djurgården som skapade fler farliga lägen och de var mer effektiva än Malmö. Sedan hade hemmalaget Emil Bemström i powerplay. Bemströms 1–0 mål var hans 19:e denna säsong.

En viktig seger för Djurgården som fortsätter att jaga en topp 4 placering i serien. Malmö gjorde ingen dålig bortamatch och det fanns många saker man kan ta med sig till nästa match.

Summering: Djurgården slog för första gången Malmö denna säsong efter att Robin Jensen gjort sin bästa match i SHL.