Slutade efter sommarpratet – här är Reideborns nya uppdrag

0
838
Här gör Sofia Reideborn comeback i ett herrlag
Foto: Tomas Hedlund
Sofia Reideborn slutade som hockeyspelare efter sommarpratet hos SDHL. Men hon lämnar inte hockeyn, här är hennes nya uppdrag.

Sofia Reideborn slutade efter det uppmärksammade sommarpratet som lades ut på SDHL:s hemsida. Nu har hon gjort klart med nya uppdrag, det blir så klart inom ishockeyn för den hockeytokiga 21-åringen. Sofia Reidebron blir ungdomsansvarig tillsammans med Adrian Hinz i Sundbybergs IK.

Osäker

Reideborn är dock osäker på sin egna ledarförmåga, mest på grund av sin låga ålder och bristen på erfarenhet.

– Jag har knappt levt, är ju bara 21 och har alltid varit yngst. Men det har sagts att jag är en naturlig ledare. Hoppas det stämmer. Jag vill jobba nära flickorna, visa att de kan bli hur bra som helst, säger hon till Stockholm Direkt.

Sportchefen Per Håkansson tror stenhårt på den unga numer före detta ishockeymålvakten som ansvarig för ungdomarna i klubbens hockeysektion.

– Jag ringde och frågade: ”vad ska du göra nu?”, säger Per Håkansson Stockholm Direkt och fortsätter:

– Sofia är väldigt engagerad i flick- och damhockeyn. Jag ville höra om hon var intresserad av att arbeta med våra flickor och hon har accepterat vårt erbjudande. Sofia blir ungdomsansvarig och ska arbeta tillsammans med Adrian Hinz.

Ångrar inget

Sommarpratet för ungefär en månad sedan vände upp och ner på världen för Reideborn, som efteråt kallats homofob och annat. Hon ångrar inget i sitt sommarprat och anser definitivt inte att hon behöver be om ursäkt för det heller.

– Jag ångrar inte för fem öre det jag sa, säger hon och fortsätter:

– De som anklagar mig för att vara homofob har inga underlag för det, ändå är det jag som ska be om ursäkt. Jag belyste ett problem, ett problem som jag sett och upplevt.

Många strängar på sin lyra

Förutom att vara ungdomsavsvarig i Sundbybergs IK är Sofia Reidebron även målvaktstränare i IK Göta och assisterande tränare i Lidingö Vikings i division 2.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

ett + nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.