Vändningen i inledningsperioden låg till grund för Leksands seger

Det blev fjärde raka segern för Leksand mot Pantern när lagen ikväll ställdes mot varandra i Rosengårds Ishall.

Skulle Leksand vinna fjärde raka matchen mot Pantern, eller skulle Malmölaget bryta trenden? Svaret blev det förstnämnda. I kylslagna Rosengårds Ishall besegrade laget från Dalarna Pantern med 4-1.

Gästerna vände på 52 sekunder

Det var en böljande inledningsperiod som vi bjöds på i Rosengårds Ishall. Matchens första mål gjordes av backen Linus Cronholm, som är inlånad från Malmö, sköt in sitt första mål i Panterntröjan. Men Leksand steppade upp och på 52 sekunder vände gästerna ställningen till 1-2 genom målskyttarna Jon Knuts och Axel Bergkvist, där den sistnämnde även han är 18 år och gjorde sitt första mål i Leksandströjan.

Känslostark mittenperiod

Den andra perioden var något mer publikfriande både spelmässigt men också känslomässigt. Däremot bjöd den inte på något godkänt mål. Leksand gjorde ett mål i mitten av perioden med det dömdes bort av kvällens huvuddomare Filip Sandstedt för offside i målgården.

Smakstarten på tredje bäddade för segern

Leksand fick en smakstart på den tredje perioden. Redan efter en minut såg Oskar Lang till att Leksandssupportarna fick jubla på nytt när han snyggt la in pucken bakom Panternmålvakten Jonatan Bjurö, efter en fin uppåkning från vänstersidan. Med tre minuter kvar av tredje perioden plockade Pantern ut målvaken Jonatan Bjurö och spelade sex mot fem. Strax efter begärde huvudtränare Viktor Stråhle också timeout. Pantern försökte men skapade inte några större målchanser. Istället såg Thomas Valkvae-Olsen att slå in 1-4 i tom målbur och avsluta kvällens målskytte.