Tredje raka derbysegern – SSK stora derbykungar

0
645
4-0 i matcher till SSK – stora derbykungar i länsderbyt
Foto: Tomas Hedlund och Bildbyrån
3-1 (Skoda Cup), 5-0, 3-2 och 3-1, där har ni SSK:s segerrad mot AIK den här säsongen. SSK-spelarna kan titulera sig derbykungar.

Södertälje klättrar upp på kvalplats efter segern mot AIK på Hovet ikväll. SSK vinner samtliga derbymatcher mot AIK den här säsongen, spelarna är stora derbykungar. Det gäller att passa på att njuta, det kan vara det sista länsderbyt på Hovet för SSK på flera år. De har ett hemmaderby kvar den här säsongen.

Riskerar att åka ur

AIK inkasserade säsongens 32:a förlust, varav den tionde på rad. Klubben har nu 19 poäng upp till säker mark med tolv matcher kvar att spela. Flera Hockeyettanklubbar är rustade för att ta upp kampen med AIK om en plats i Hockeyallsvenskan. Något som SSK-supportrarna naturligtvis gnuggade in i den luttrade AIK-publiken.

”Hockeyettan här kommer Gnaget”, skanderade bortaklacken i stora delar av den tredje perioden.

Idag ska hemmaklubbens publik ha en stor eloge för sitt stöd, du kan läsa mer om det i krönikan signerad Alexandra Almå.

Stabilitet

Södertälje började säsongen knackigt, men har nu vaknat till liv och har klättrat uppåt i tabellen. Kvällens vinst i länsderbyt mot rivalerna AIK var klubbens sjunde seger på de tio senaste matcherna. De tre senaste plumparna har kommit mot topplagen Björklöven, Modo och bottenlaget Kristianstad.

För Södertälje SK och supportrarna kan man nu börja snegla uppåt i tabellen på allvar.

Det enda smolket i bägaren var fansens ohyfs under AIK:s hyllning till legendaren Ulf ”Lill-Pröjsan” Nilsson.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tio − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.