Tårarna för Tobias Forsberg:
Foto: Henric Wauge
Den otäcka kollisionen fick hela hockeysverige att hålla andan. Det såg länge oklart ut hur omfattande skadan var, ifall karriären behövde avslutas eller om han skulle klara sig utan bestående men. Igår förklarade han inför publiken på idrottsgalan att hur fantastiskt det är att arbeta med idrott.

Det var i mötet mot Almtuna strax innan årsskiftet till 2019 som karriären fick ett abrupt slut. Tobias Forsberg skadades allvarligt efter att flugit in i sargen med huvudet först. På sjukhuset konstaterades det att han fått en allvarlig nackskada som tvingade honom till att avsluta karriären. Igår sändes idrottsgalan, där deltog Tobias Forsberg som prisutdelare. De egna orden från Tobias Forsberg – “Ni har världens bästa jobb”

Förlamad från bröstet och ned

Det var nog få som kulle hålla tillbaka tårarna när Tobias Forsberg rullade ut på scen för att dela ut priset som ”Årets nykomling” på Idrottsgalan. Den 31-årige Forsberg, som fram tills den 26 december 2018 spelade för Leksand, tvingades avsluta karriären efter en olycklig kollision in i sargen. Länge var det ovisst om hur illa skadan egentligen var, tillslut bekräftades det dock att Forsberg blivit förlamad från bröstet och ned. Igår fanns han på scen för att dela ut pris för årets prestation.

Tobias Forsberg ”Ni har världens bästa jobb”

Forsberg rullade ut på scen tillsammans med flickvännen Filippa. Innan priset delades ut höll han, tillsammans med flickvännen, ett kort tal om vikten i att uppskatta det jobb man gör. Innan talet ens hunnit börja, ses en majoritet av publiken redan sitta tårögda vid sina platser.

När Forsberg börjar sitt tal tystnar publiken, märkbart berörda över att se Forsberg på scen. Flera idrottsprofiler syns med tårfyllda ögon

– Vissa saker är lätta att glömma bort när man är mitt inne i det. Glöm inte bort att njuta, ni har världens bästa jobb, förklarade Forsberg. Sedan fortsätter han med att presentera vinnaren i årets prestation som gick till bordtennisspelaren Mattias Falck.

Kommentarer

Kommentarer