Pantern segrare efter dramatisk avslutning

Omgång 35 av HockeyAllsvenskan 16/17 slutade med vinst för bortalaget Pantern i Oskarshamn efter en målsnål tillställning.

Den första perioden präglades av utvisningar, två för varje lag för att vara exakt. Det var bortalaget IK Pantern som utnyttjade sina numerära överlägen bäst. Dennis Svensson hette matchens första målskytt som efter att ha blivit framspelad av Mattias Persson kunde skicka in ledningsmålet för Pantern i powerplay.

Den andra perioden bjöds inte på samma underhållande hockey som i första, två tama och tillsynes trögstartade lag hade mycket svårt att få igång maskineriet. Trots det skulle vi bjudas på några hyfsade målchanser, men kvällens burväktare såg till att det blev en jämn tillställning i Be-Ge Hockey Center.

Tidigt i den sista akten skulle bortalaget utöka sin ledning, det efter att Lukas Haudum vunnit tekningen till Kim Rosdahl som sprätte in pucken bakom en skymd Wictor Ragnewall i Oskarshamnmålet. Det såg länge ut som att Malmölaget skulle bevara sin 0-2 ledning matchen ut. Med endast 7 minuter kvar på klockan kom hemmalagets svar, reduceringen signeras Gustav Ahnelöv som får kliva in, helt omarkerad, framför Tex Williamsson i bortamålet och kan utan större besvär lägga in pucken.

Närmare än så kom inte Oskarshamn som fick se sig besegrad för femte matchen i rad.

IK Oskarshamn – IK Pantern 1-2 (0-1,0-0,1-1)
0-1 (12.23) Dennis Svensson (Mattias Persson, Victor Björkung)
0-2 (46.24) Kim Rosdahl (Lukas Haudum)
1-2 (52.28) Gustav Ahnelöv (Nicolas Deschamps)
Skott: 23 – 32
Tekningar: 36 – 33
Utvisningar: IKO: 8×2 IKP:3×2
Domare: Robin Karlsson