Succémålvakten förlänger, AIK
Foto: Bildbyrån
Tabelljumbon i Hockeyallsvenskan tog in finländska Mika Järvinen på tryout. Nu står det klar att han kommer till att stanna säsongen ut. 

AIK tog in förstärkning på målvaktssidan för två veckor sedan av den småväxta Järvinen, i form av ett tryout kontrakt som skulle vara i två veckor. Men nu är man så pass glada och nöjda med succémålvakten så att man har förlängt hans vistelse i Stockholm och AIK till säsongens slut. 

Tuff start på vistelsen

Det blev en tuff start för den finske målvakten. I första matchen där han blev utbytt, efter att ha släppt in ett par mål. Men efter det har det bara gått uppåt. 

– Det var nog min första match på ungefär nio eller tio veckor, säger Järvinen i en intervju på AIK:s hemsida. 

Efter den första matchen har det alltså bara gått bättre och har nu utvecklats till en succémålvakt. Han tror också på laget vilket kan ha bidragit till att succémålvakten förlänger med tabelljumbon. Och han medger själv att hans första match inte var den bästa. 

– Efter matchen har jag spelat lite bättre, jag tycker faktiskt att hela laget har spelat bättre. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att bli bättre med varje match, säger Järvinen på AIK:s hemsida. 

Positiv och bra attityd

Järvinen har en positiv och bra attityd som han har visat under hela hans korta vistelse i Sverige och AIK. Man ser också en positiv trend i Järvinens spel som gör att man tror att han kan hjälpa laget att lyfta från de bottenläge man har satt sig i. Det är en av anledningarna succémålvakten förlänger. 

Han har efter några matcher nu fått ett lugn och trygghet i sitt spel så det känns jättebra att vi har honom med oss hela säsongen, säger Anders Gozzi, AIK:s sportchef i ett pressmeddelande på AIK:s hemsida.

Kommentarer

Kommentarer