Karlskogas räddande Engel bakom segern

BIK Karlskoga tog sin tredje raka seger mot Västervik när man under måndagskvällen lyckades vinna med 3–1. Detta via en målvaktsinsats utöver det vanliga från Andrew Engelage.

Första perioden mellan Karlskoga och Västervik var en tillknäppt historia. Karlskoga var det något hetare laget och skapade några halvchanser. Den spelare som hade merparten av lägena att spräcka dödläget var Karlskogas och hela seriens poängkung Victor Ejdsell – men några mål gjordes inte i första akten.

Händelserik mittakt

Den andra perioden inleddes med en bentackling från Karlskogas Henrik Larsson på Västerviks Victor Öhman som blev liggande. Västervikaren fick kliva av men någon utvisning tilldömdes inte Larsson. Det var dock startskottet för en betydligt mer händelserik period. Drygt halvvägs in tog bortalaget ledningen när Joacim Hedblad snappade upp en retur och hängde pucken högt bakom Andrew Engelage.

Minuten senare fick Karlskoga chansen i powerplay och lyckades då kvittera – efter ett riktigt klassmål. Pucken gick som på ett snöre mellan Victor Ejdsell, Henrik Larsson och målskytten Alexandre Lavoie till 1–1. Larssons passning gick genom slottet till Lavoie som bara kunde lägga in pucken bakom Jonas Fransson.

I slutet av perioden fick Karlskoga ett jätteläge att ta ledningen när Victor Ejdsell kom fri, men pucken gick i stolpen.

Skottkavalkad mot Engelage

Den tredje perioden blev grinig och fylld med utvisningsminuter. Den inleddes med ett ledningsmål av hemmalaget när Henrik Rommel höll sig framme på en sargretur. Därefter var det Västervik som hade merparten av målchanserna, men Engelage i Karlskoga-kassen storspelade. Hela 24 skott skickade bortalaget på mål, men kanadensaren var omutlig och istället fick gästerna se norrmannen Thomas Valkvae-Olsen spika slutresultatet till 3–1 i tom kasse för hemmalaget.

Karlskoga säkrar därmed sin tredje raka seger mot Västervik den här säsongen.

BIK Karlskoga – Västervik IK 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)
0–1 (28.59) Joacim Hedblad (Jörgen Karterud, Petter Hansson)
1–1 (32.19) Alexandre Lavoie (Henrik Larsson, Victor Ejdsell), spel fem mot fyra
2–1 (42.55) Henrik Rommel (Teodor Lennström, Fredrik Höggren)
3–1 (58.40) Thomas Valkvae-Olsen, i tom målbur
Skott: 19–40
Utvisningar BIK: 6×2 1×10 VIK: 6×2 1×10
Domare: David Bergman
Linjemän: Andreas Lundén, Rickard Nilsson