HOCKEYALLSVENSKA FINALEN: Modos lösning på de tomma läktarna

Det råder en väldigt speciell omgång i kväll i både SHL och den Hockeyallsvenska finalen. I Örnsköldsvik har de löst problemet med de tomma läktarna med att lägga ut flaggor.

Efter gårdagens beslut med anledning av Coronaviruset spelas kvällens matcher inklusive den Hockeyallsvenska finalen utan publik. Detta efter att regeringen satt denna regel efter Folkhälsomyndighetens inrådan.

I stället för att spela med helt tomma läktare har Modo Hockey löst detta med att lägga ut flaggor på läktarna i Fjällräven Center. Dessutom införde Örnsköldsviksklubben så kallade ”soffbiljetter” till kvällens match. Detta gav resultat. Hela 4172 Swishade soffbiljetter kom in till klubben. Det är betydligt fler än snittet på 3774 åskådare som Modo haft under säsongen. I bortalaget Björklöven har de sålts hela 13 100 biljetter till lördagens returmöte, detta trots att ingen kommer att få se matchen live.

Total dominans av Björklöven

Efter att Modo vunnit den första finalen uppe i Umeå är det nu Björklöven som verkligen håller i taktpinnen. I detta nu står det 2-0 till bortalaget efter en total dominans av västerbottningarna. Skotten i den andra perioden blev hela 23-8 till bortalaget.

Med en period kvar ser ”löven” ut att gå mot en kvittering i matchserien. Den tredje matchen spelas på lördag i A3 Arena i Umeå. Vinnaren av finalserien kommer att få möta jumbon i SHL i kvalet senare i vår.

Storspel av Partik Bartosak

Modo är dock kvar i matchen mycket tack vare målvakten Patrik Bartosak. Med 30 räddningar har hemmalaget fortfarande chansen att vända på detta. Han blev värvad i slutet av januari och på sju startade matcher endast släppt in tio mål.

Än är det dock inte kört för Modo då de låg under även senast i Umeå med både 0-2 och 1-3. Denna matchen vann Modo med 4-3 efter förlängning.

Ni kan följa matchen i sin helhet på Cmore.se här.