Han blir assisterande tränare i Björklöven
Foto: Björklöven
Nu är det klart, Robert Lahti, blir assisterande tränare i Björklöven den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet på två plus ett år med tränaren.
– Det här är ett jättespännande och ärofyllt uppdrag, säger Robert Lahti

Robert Lahti blir assisterande tränare i Björklöven, han har skrivit på ett kontrakt som gäller två plus ett år med Umeåklubben.

– Det känns spännande att Robert Lahti tar plats i Björklövens bås. Han älskar ishockey och känner både mig och Hans Wallson sedan tidigare vilket gör att det känns som en väldigt bra lösning, säger Per Kenttä Björklövens sportchef till klubbens hemsida.

Har spelat tillsammans

Lathi blir assisterande tränare till den nye tränare Hans Wallson, en person ha känner sedan tidigare. De båda tränarna är uppvuxna i Kriuna och har spelat tillsammans under tiden i hockeymetropolen.

Han kommer närmast från klassiska klubben Kiruna IF, där han har varit huvudtränare de senaste tre åren i Hockeyettan. Nu väntar nästa utmaning.

– Det här är ett jättespännande och ärofyllt uppdrag. Björklöven är en anrik klubb och detta känns roligt på alla sätt och vis. Det är bara positiva tongångar när man får det här erbjudandet. Jag har både spelat ihop med Hans Wallson och haft honom som tränare. Vi har hållt kontakten och jag vet vad han vill spela för ishockey och jag köper den biten fullt ut. Det är likadant med Per Kenttä och den uppfattning jag har om honom. Vi är överens om det sätt vi vill vara och verka som lag, säger Robert Lahti till klubbens hemsida.

Tränaren Robert Lahti ska inte förväxlas med domaren Robert Lahti. som dömde 18 säsonger i Elitserien fram till och med säsongen 2008/2009.

 

Kommentarer

Kommentarer