Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån
AIK går just nu trögt i Hockeyallsvenskan. Laget ligger sist efter 14 omgångar. Nu går klubben ut med en fokus match på Globen under annandag jul. – Annandagshockey är synonymt med hockeyfester och vi tror att arrangera matchen i Ericsson Globe skapar en dragninskraft skriver AIK på sin hemsida. 

Solnaklubben AIK spelar till vardags sina matcher på Hovet i Stockholm. Under annandag jul i år väljer de dock att ta hela sitt pick och pack och flytta sina saker ungefär tio meter söderut, till Ericsson Globe Arena. På klubbens hemsida hoppas man att det kan locka folk med bland annat lekland och efterfest på Annexet.

AIK har haft enorma problem de senaste året att få folk till ishockeyn och har vi endast två tillfällen sålt ut arenan. Dock kommer det inte att bli massvis med tomma platser i arenan som tar nästan 14.000 åskådare. För att skapa en intim och unik inramning i Ericsson Globe har vi ett begränsat antal biljetter på 6000 st till försäljning som kommer att kunna bokas på Etage A och delar av Etage B skriver klubben på sin hemsida.

Hade Globen som hemmaarena 

För “Gnaget” är inte Globen en främmande spelplats. Klubben spelade sina hemmamatcher där fram till säsongen 2001/2002. Sedan dess har det spelas en del derbyn där mot både Hammarby och Djurgården.

Globen har i år 30-års jubileum och många ifrågasätter arenans betydelse då den används väldigt lite. Sedan tidigt 2000-tal har den endast utnyttjats några få gånger för ishockey och någon gång per år för andra evenemang. Samtidigt skriker hela Stockholm efter isytor.

Matchen kommer att starta 15:15 och AIK meddelar på sin hemsida att biljetterna släpps den 2 december klockan 12.00

Mer läsning om AIK

Efter nio raka förluster – fiaskolaget sparkar tränaren

Allt om AIK finner du här 

 

Kommentarer

Kommentarer