Småkronorna torskade i semi – USA vidare efter sudden

Tre Kronors  U18-lag spelade ikväll semifinal i U18-VM. dessvärre för Svensk del tog resan mot guldet slut mot USA i förlängningen. USA vann matchen med 4–3.

USA tog ledningen med 1–0 i den första perioden. Målskytt var Michael Pastujov. Efter att USA tog ledningen halvägs in i perioden tog jänkarna över spelet mer och mer. Sverige fick dock en del chanser också, bland annat då Kalle Miketinac fick iväg ett farligt skott från kanten i slutet av perioden. USA var dock snabba med att få bort returen.

Sverige tog över spelet i andra

I den andra perioden kvitterade Sverige snabbt genom Jacob Olofsson. Sverige fick efter kvitteringen lite luft under vingarna och skapade mer chanser än amerikanerna. Trots kom nästa mål från en amerikansk klubba. I powerplay tog USA tillbaka ledningen genom Max Gildon. Gildon fick en pass av Grant Mismash som gick över centralinjen. Gildon fick då till ett ruggigt direktskott som svenska målvakten Adam Åhman inte kunde stoppa.

Tre Kronor tog ledningen, men den var kortvarig

Småkronorna kvitterade till 2–2 fyra minuter in i den tredje perioden då Fabian Zetterlund klev fram i powerplay. Kort efter kvitteringen tog Sverige även ledingen för första gången i matchen. Marcus Sylvegård satte 3–2:an för Småkronorna. USA fick dock in en kvittering genom Quinn Hughes. Matchen gick efter det till förlängning.

9:39 dog guldhoppet

I sudden radade både Sverige och USA upp chanser. Men till sist kunde USA:s Sean Dhooghe avgöra matchen med ett rappt handledsskott. Småkronorna förlorar med det matchen och får spela om bronset där Ryssland står för motståndet.