SHL-stjärnan skadad när Tre Kronor vann

Tre Kronor vann utan att förta sig nämnvärt mot Lettland. I den tredje perioden skadade sig SHL-stjärnan Daniel Brodin, osäkert hur allvarlig skadan är.

SHL-stjärnan Daniel Brodin skadade sig i Sveriges seger mot Lettland. Matchen var ett riktigt sömnpiller i Scaniarinken i Södertälje. Knappt 3 000 påskfirare tog sig till arenan för att se Sverige-Lettland, en match som var avgjord efter knappa sex minuter. Resten var en transportsträcka.

Träningsmatch

Efter att Tre Kronor rivstartat i matchen och det såg ut som att spelarna krigade om an plats i VM-truppen, avtog intensiteten redan efter tio minuter. Sverige ledde då med 2-0 och matchen var avgjord. Som en vanlig träningsmatch där alla är säkra på sina positioner och någon kanske glimrade till ibland.

Matchens behållning

Den stora behållningen i matchen förutom Sveriges inledning var Petter Emanuels 3-1, ett stenhårt skott, misstänker att den lettiske målvakten Ivars Punnenovs fortfarande inte registrerat målet.

Skada på Daniel Brodin

Tre Kronors och Djurgårdens powerforward Daniel Brodin vred knät i en närkamp när skridskon fastnade i isen. Han fick hjälp av isen och som det såg ut blir det troligen inget VM för Brodin, Hockeybladet ska försöka ta reda på hur illa det är med honom.

Uppiggande i sömnpillret

Om matchen inte var någon höjdare så var den lettiska publiken ett uppiggande glädjeämne. De höll igång hela matchen och det lät nästan som om de hade hemmaplan.

Sverige–Lettland 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
1–0 (03.18) Daniel Brodin (Eric Martinsson)
2–0 (05.36) Pär Lindholm (Linus Omark, Oscar Fantenberg)
2–1 (21.33) Rihards Bukarts (Roberts Bukarts)
3–1 (28.47) Petter Emanuelsson (Emil Pettersson, Dennis Everberg)
4–1 (59.26) Oscar Fantenberg, spel fyra mot sex
Skott: 21–13 (8–7, 8–2, 5–4)
Utvisningar SWE: 4×2 LAT: 3×2