Målexplosion bakom Södertälje-seger

Jumbolaget Södertälje tog en tung skalp borta mot topplaget BIK Karlskoga. En målexplosion i mitten av den andra perioden lade grunden för 5–2-segern.

Första perioden var ett ställningskrig där inget av lagen lyckades ta tag i taktpinnen. Efter drygt tio minuter tog Södertälje ledningen genom skyttekungen Anton Holm som därmed satte sitt 26:e mål för säsongen.

Målryck av bortalaget

Den andra perioden blev desto händelserikare. Karlskoga spelade upp sig en aning, men halvvägs in i perioden blixtrade det till i målkolumnen. Tre mål på drygt två och en halv minut från bortalaget avgjorde matchen. Målskyttar var Adam Hansen i powerplay, följd av Måns Lindbäck och Erik Ullman. Karlskoga skulle få in en reducering genom backen Henrik Larsson, men mindre än minuten senare satt 1–5 genom Henrik Nyberg.

Avslagen slutakt

Den tredje perioden blev en avslagen historia eftersom matchen var, så gott som, avgjord. Karlskoga fick in ett tröstmål och slipade till siffrorna till 2–5 genom Teodor Lennström, vilket också blev slutresultatet.

BIK Karlskoga – Södertälje SK 2–5 (0–1, 1–4, 1–0)
0–1 (09.53) Anton Holm (Fredrik Weigel, Petter Lindberg)
0–2 (29.35) Adam Hansen (Lucas Carlsson, Sebastian Höglund), spel fem mot fyra
0–3 (31.22) Måns Lindbäck (Felix Maegaard-Scheel, Robin Nilsson)
0–4 (32.07) Erik Ullman (Henrik Thegel, Patrik Kallmert)
1–4 (37.08) Henrik Larsson (Theodor Lennström, Adam Byström Johansson)
1–5 (37.49) Henrik Nyberg (Marcus Bohman, Jonas Vidlund)
2–5 (50.53) Theodor Lennström (Henrik Larsson)