Bitter och smått förbannad – svar söks!

0
1045
bitter och smått förbannad
Foto: Bildbyrån
Hej, nu är jag på gång igen! I dag är jag bitter och smått förbannad. Det är ingen hemlighet, möjligen för Djurgårdens styrelse, att lagets passningsspel i egen zon inte fungerar. Det har det inte gjort de senaste två säsongerna.

Att Djurgårdens backar gör den ena felpassningen efter den andra till motståndarna för att de slaviskt måste följa spelidén tycks däremot inte någon annan ha missat. Experterna påpekar detta högljutt, medan motståndarna ler och tackar för bjudningarna genom att göra mål.

Efter finalmatch nummer fem mot Frölunda var det flera experter som uttryckte sig så negativt om Djurgårdens spel och sågade deras prestation i egen zon, boxplay och powerplay som sämst genom tiderna av ett finallag.

Inte ens Dick Axelsson lyckades få rubriker efter denna afton. Det säger allt!

Trots allt i final!

Ja, ja vet att vi är i final. Jag vet också att vi möter ett bra motstånd, att Frölunda är som hungriga vargar och att de har massvis med spelare som kan göra mål från alla håll.

Men med ett annat spel i egen zon hade Djurgården, enligt mig, sluppit slita och ta onödigt mycket stryk. I stället för enkelt och snabbt spel ska det drällas och virras till och att hela tiden behöva försvara sig mot snurrande hårdföra spelare tar på krafterna. Att Frölundaiterna dessutom kan konsten att låsa spelarna utmed sargerna och i tid och otid ramla likt döende svanar för att få utvisningar med sig, tär också på Djurgårdsspelarnas ork och inte minst humör.

Bitter och smått förbannad

Frågan jag ställer i dag som så många gånger förr har tydligen inget svar. I alla fall har jag inte lyckats under två säsonger fått något klart besked. Trots att jag intervjuat ett antal människor.

Kanske någon därute i hockeyvimlet kan ge en förklaring. Det jag undrar över är varför Djurgårdsledningen låter backtränaren sitta kvar och dessutom ger honom nytt flerårskontrakt.

Nyman tycks dessutom vara väl medveten om att 50 procent av de mål som motståndarna gör är frukten av dåligt passningsspel i egen zon. Borde inte det få klockor att ringa?

Kanske är svaret enkelt – Nyman har inte ett dyft med spelidé eller game plan att göra.

En hemmamatch återstår, och än är undrens tid inte förbi, trots att Frölundaspelarna hotat att köra över Djurgården och tysta dess supportrar för gott!  Låt inte detta ske!

Tack för mig, vi ses på Globen!

Fler inlägg>>>

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

5 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.