tar över Malmö och Björklöven
Foto: Bildbyrån
Malmö tappar både Peter Andersson och Martin Filiander efter den här säsongen, enligt envisa rykten. Det gör att även andra klubbar ingår i envisa rykten om nya ledare. Det senaste i raden av alla rykte när att dessa herrar tar över Malmö och Björklöven. Något som bekräftats för Hockeybladet.

När en lämnar ska platsen fyllas, det är då ryktena tar fart. Enligt vad Hockeybladet erfar stämmer envisa rykten att dessa tar över Malmö och Björklöven efter säsongen. I vågskvalpet hamnar Oskarshamn. Vi tar det klubb för klubb.

Malmö

Det som är klart i Malmö är att den assisterande tränaren Martin Filiander lämnar klubben. Vart han hamnar är också det klart, det är dock inte officiellt än. Filiander flyttar norrut enligt ryktet.

Malmös huvudtränare Peter Andersson lämnar klubben, det avslöjade Sportbladet. Enligt Sportbladet ska det vara Mamllös begränsade ekonomi som ligger bakom den stundande skilsmässan. Uppgifter till Hockeybladet förstärker ryktet att Andersson lämnar.

Björklövens succétränare Joakim Fagervall tar över i Malmö, även det är det Sportbladet som rapporterar först om. De uppgifterna stärks av Hockeybladets uppgiftslämnare. Därmed behöver Björklöven också en ny huvudtränare.

Björklöven

Då Fagervall är på väg att lämna Björklöven. behäver klubbens general manager, Per Kenttä se sig om efter en ny huvudtränare. Nu kan Hockeybladet avslöja att Kenttä vänder blickarna mot klubben han tog upp i SHL förra säsongen, Oskarshamn. Enligt en källa till Hockeybladet ska Fredrik Hallberg återförenas med Kenttää i Björklöven till våren.

Cirkus Oskarshamn

Först valde Håkan Åhlund att inte utnyttja et optionsår som fanns i hans kontrakt med Oskarshamn. Då agerade klubben och enligt Barometern har klubben gjort klart med Martin Filiander, som skulle ta över klubben till nästa säsong.

Bara några dagar efter det att Åhlund sa upp sig fick han i stället sparken och Per-Erik Johnsson fick ta över som livräddare till bottenlaget i SHL. Johnsson som inte tränat lag på tre år, efter att ha fått sparken från Leksand, ställde in jakten och drog till Ängelholm. Där mötte han för första gången sitt nya lag inför bortamatchen mot Rögle.

Med sig till Oskarshamn fick Johnsson med sig Jeff Jakobs, som även han ryktades till klubben sedan Åhlund sagt upp sig. Nu blev det ett snabbare inträde som assisterande tränare i Oskarshamn än det var tänkt.

Det kan bli riktigt spännande om Oskarshamn och Björklöven möts i SHL-kvalet.

Kommentarer

Kommentarer