Reideborn stor matchvinnare för DIF

Det nalkades hockeyfest i Gävle under lördagens match mellan Djurgården och Brynäs inför ett nästintill fullsatt Gavlerinken

De båda lagen kom ut med en härlig glöd och bjöd på en intensiv förstaperiod. Efter endast några minuter är Lukas Vejdemo ytterst nära att ge Djurgården ledningen efter fint förarbete av kedjekamraterna, men pucken tar i ribban och letar sig bort från Felix Sandström i hemmamålet. Trots många fina lägen slutar den första akten mållös.

Knappa minuten efter att pucken släppts för den andra perioden är Calle Ridderwall framme och ger de vitklädda bortalaget ledningen efter fins spel av Djurgården som resulterat i ett två mot ett läge. Minuterna senare ska gästerna även utöka ledningen, det efter att Jeff Tambelini blivit frispelad framför mål och kan utan större bekymmer lägga in pucken bakom en försvarslös Sandström. Efter Djurgårdens 0-2 mål är det, lite oväntat, Brynäs som tar tag i taktpinnen och har bud på både ett och två mål innan periodens slut, men Adam Reideborn i bortamålet står för en fenomenal insats.

Den tredje perioden började avvaktande, Brynäs försöker ta sig in i matchen målmässigt men Djurgården försvarar sig väl. Hemmalaget trappar upp och pressar på rejält i matchens slutskede, men mitt i Brynäsforceringen sätter Emil Johansson spiken i kistan när han lägger in 0-3 målet i tom bur.

Brynäs IF – Djurgårdens IF 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
0-1 (21.18) Calle Ridderwall (Markus Ljungh, Gustav Possler)
0-2 (26.26) Jeff Tambellini (Matt Anderson, Patrik Lundh)
0-3 (57.56) Emil Johansson (Patrik Lundh, Jeff Tambellini)
Skott: 23 – 18
Skott utanför: 14 – 16
Tekningar: 22 – 25
Tacklingar: 6 – 13