Vita Hästen krossade serieledarna – talangen hattrickskytt

Vita Hästen visade kraft i kvällens match mot Karlskoga och vann med klara 5-2. Stor hjälte i hemmalaget blev forwarden Kevin Elgestål som noterades för tre mål.

Det var en riktig raketstart av Vita Hästen som skulle grundlägga kvällens viktiga seger mot serieledande BIK Karlskoga. Redan efter 13:33 spelat stod det 3-0 till hemmalaget på resultattavlan och doften av seger kändes redan då i Himmelstalundshallen. Första två målen stod Kevin Elgestål för medan poängkungen Rickard Palmberg stänkt in 3-0 i boxplay bakom Karlskogas burväktare, Emil Kruse. Det var Palmbergs 22:a mål den här säsongen och därmed placerar sig den målfarlige centern på en andraplats i skytteligan. Tre hemmamål redan i förstaperioden och de 2661 som letat sig till hallen fick verkligen se en målfest i första perioden.

Det dröjde dock ett tag innan publiken fick se nästa mål. Efter åtta minuter i tredje perioden kunde en annan poängkung, Carl Persson hitta nät bakom Emil Jidskog. 3-1 på tavlan och kunde serieledarna möjligtvis vända på steken? Kallduschen skulle dock komma snabbt.

En minut och 20 sekunder senare skickade August Gunnarsson in pucken i nät och matchen var avgjord. Båda lagen kunde avsluta matchen med varsitt mål sedan bland annat Kevin Elgestål skickat in sitt tredje mål för kvällen i tom bur. Det var Elgeståls fjärde mål totalt den här säsongen, snacka om ketchupeffekt för den tidigare juniorlandslagsmannen.

Karlskoga fortsatt i toppen

Viktiga tre poäng för Vita Hästen i kampen om en playoffplats och man placerar sig fortsatt på en sjunde plats i tabellen. BIK Karlskoga är fortsatt serieledare med en poängs marginal gentemot Mora. Observera dock att Mora har en match mindre spelad än toppkollegan.

HC Vita Hästen – BIK Karlskoga 5-2 (3-0, 0-0, 2-2)
1-0 (07:30) Kevin Elgestål (Alexander Younan, Kruise Reddick)
2-0 (11:07) Kevin Elgestål (Ludvig Martinsson, Simon Mitman)
3-0 (13:33) Rickard Palmberg (Marcus Eriksson), spel fyra mot fem
3-1 (48:01) Carl Persson (Simon Mattsson, Victor Ejdsell)
4-1 (49:21) August Gunnarsson (Simon Mitman, Morgan Hassel)
4-2 (58:12) Thomas Valkvae-Olsen (Alex Lavoie, Victor Berglind), spel fem mot fyra
5-2 (58:28) Kevin Elgestål, spel fem mot sex
Skott: 23-32 (9-6, 7-13, 7-13)
Tekningar: 26-27 (6-6, 9-11, 11-10)
Domare: Peter Lyth
Linjemän: David Herrwaldsson, Oscar Leander Olsson