Västervik vann komfortabelt – klättrade i tabellen

Västervik tog under måndagskvällen emot toppkollegan Timrå IK, en match man vann komfortabelt med 4-1. Man klättrade även förbi Pantern och placerar sig nu på en tredjeplats i tabellen.

Lagens sista möte i grundserien skulle bli en ensidig sådan. Redan efter 29 sekunder tog hemmalaget ledningen genom Victor Öhman, som för övrigt sköt Västerviks första skott på mål denna afton. Västervik fortsatte att pressa Timrå som inte alls fick igång maskineriet. Efter 17.32 kom ytterligare utdelning då Olle Liss, i powerplay, prickat in Västerviks andra puck för kvällen. Timrå skulle replikera snabbt och det genom supertalangen Elias Pettersson, bara 32 sekunder efter Västerviks mål.

I den andra perioden kom Timrå igång efter en välbehövlig Time-out i början av perioden. Man prövade Ludvig Engsund som var en stabil sista utpost för hemmalaget och motade samtliga tio skott i den andra perioden som slutade mållös.

Olle Liss skulle med sitt andra mål för kvällen utöka hemmalagets ledning. Knappa två minuter senare kommer ytterligare utdelning för det skjutglada hemmalaget som i numerärt överläge kan skicka in matchens femte och sista mål. Matchen spelades av och Västervik tog en komfortabel 4-1 seger i hemmaborgen. I och med vinsten klättrade man upp på samma poäng som IK Pantern och placerar sig nu på en tredjeplats med målskillnaden till sin fördel.

Västerviks IK – Timrå IK (2-1, 0-0, 2-0)
1-0 (00.29) Victor Öhman
2-0 (17.32) Olle Liss (Conny Strömberg, Andreas Frisk)
2-1 (18.04) Elias Pettersson (Jesper Dahlroth)