Wahl sänkte tidigare klubben i derbyt

Västerviks IK gästade Be-Ge Hockey Center och IK Oskarshamn för ett hett derby. Efter en jämn och stökig match var det Västervik som drog det längsta strået och vann matchen.

Chansrik förstaperiod

Matchen inleddes med ett mycket högt tempo och det var Oskarshamn som skulle ta ledningen. Efter 15.24 in i den första perioden satte Nicolas Deschamps ledningsmålet för hemmalaget. Målet kom till efter en stökig situation framför mål. Strax innan periodens slut drog Oskarshamns Tom Linder på en utvisning efter att ha skjutit ut pucken ur egen zon. I det efterföljande numerära överläget var bortalaget Västervik oerhört nära och kvittera.

Västervik det hetare laget

I den andra perioden kom Västervik ut som det bättre laget med mer vilja och mer fart. Man tryckte ner Oskarshamn ordentligt, så pass att tränare Fredrik Söderström valde att ta timeout. Men efter timeouten blev det inte bättre. Istället utvisades de bägge lagens spelare, Tom Linder och Conny Strömberg efter ett bråk framför mål. Fyra mot fyra spelet skulle gynna bortalaget då man kvitterade till 1-1 efter att Mats Fröshaug hittat nätet bakom IKO-målvakten Victor Ragnewall.

Wahl sänkte Oskarshamn

Efter bara 30 sekunder in i den andra perioden skulle den tidigare Oskarshamn-spelaren Mitch Wahl som det snackats mycket om innan matchen utöka ledningen för bortalaget efter ett mycket snyggt skott som letat sig bakom Oskarshamns målvakt. Snyggt assisterad av Fredric Andersson. Med nio minuter kvar att spela skulle 41-årige Conny Strömberg utöka ledningen för bortalaget till 1-3. Men drygt två minuter senare skulle IKO få kontakt igen, efter att Fredrik Forsberg skickat pucken i nät efter fint förarbete av Nicolas Deschamps som stod för en bra match denna kväll.

Västervik höll i ett dramatiskt slutskede sedan undan och vann matchen med 2-3. Det innebar den andra derbyskalpen för säsongen, något som gör att nykomlingen är kvar på tredjeplatsen. För Oskarshamns del går det fortsatt tungt och laget ligger nu mer tia i tabellen.

IK Oskarshamn – Västerviks IK 2-3 (1-0,0-1,1-2)
1-0 (15.24) Nicolas Deschamps (Joakim Hagelin, Robin Söderquist)
1-1 (28.49) Mats Fröshaug (Victor Öhman)
1-2 (40.30) Mitchell Wahl (Fredric Andersson)
1-3 (51.36 Conny Strömberg (Petter Hansson, Fredric Andersson)
2-3 (53-58) Fredrik Forsberg (Nicolas Deschamps)
Skott: 26-19 (8-8, 7-5,11-6)
Utvisningar: IKO: 4×2 VIK: 4×2