Västerås tog hem bottenmötet

Det var två bottenlag som spelade kvällens enda match i HockeyAllsvenskan. Västerås tog emot Modo hemma och det märktes att matchen var av yttersta vikt. 1-0 gjordes tidigt av hemmalaget, men i den andra perioden bjöds Modo på kvitteringen. Västerås replikerade med två mål och höll sedan ut och vann med   3-1.

Båda lagen öppnade fysiskt och med bra tempo. Västerås fick ett powerplay efter bara en och en halv minut, och det smällde näst intill direkt. Ett distinkt avslut av Lukas Zetterberg betydde 1-0 till hemmalaget. Modo åt sig sedan in i matchen och kunde mycket väl ha kvitterat. Så blev inte fallet, utan det tidiga ledningsmålet var det enda som gjordes i den första perioden.
– Vi spelar riktigt bra. Vi åker mycket skridskor och sätter press på dem, sade målskytten Zetterberg till C More.

Svängig andraperiod gick till Västerås

Modo gick in i den andra perioden på jakt efter en kvittering, och helt plötsligt kom kvitteringen från ingenstans. Anton Mylläri slog en riktig indianare i egen zon rätt på Kristian Jakobssons blad. 1-1 sköts in och Modo var på nytt med i matchen igen. Efter målet tog Modo över matchbilden och hade bud på både ett och två ledningsmål. Västerås hängde inte alls med och målvakten Marcus Dahlbom fick göra några viktiga ingripanden. Därför var det ologiskt att Västerås tog ledningen på nytt, nu genom Eddie Davidsson. Hemmalaget tog återigen över matchen, och strax därefter gjordes även 3-1 i powerplay. Nu var det Modos tur att inte hänga med, och Västerås kunde även ha ökat på precis innan pausvila.

Tidigt i slutperioden fick Fredrik Johansson 2+2 för en hög klubba. Modo försökte och försökte få in ett mål men lyckades inte då målskärpan inte riktigt fanns där. Västerås jobbade sig tillbaka till att kontrollera matchen efter det numerära underläget. Modo kom aldrig nära förutom precis på slutet, och hemmalaget höll ut och tog tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.

Västerås – Modo 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
1-0 (01:59) Lukas Zetterberg (Mikael Frycklund, Anton Mylläri), spel fem mot fyra
1-1 (27:12) Kristian Jakobsson
2-1 (33:41) Eddie Davidsson (Fredrik Johansson)
3-1 (36:11) Fredrik Johansson (Christopher Fish, Stefan Gråhns), spel fem mot fyra
Skott: 34-27 (11-7, 15-6, 8-14)
Tekningar: 31-27
Utvisningar: VIK: 4×2, Modo: 4×2
Domare: Christoffer Holm
Linjemän: Robin Werner, Roland Gille