Västerås – Björklöven ”Brandlarmet kom lägligt”

Onsdagens match i ABB Nord Arena blev en händelserik historia både på och utanför isen. Björklöven tog sin tredje raka seger och klev därmed upp i serieledning.

Efter en mållös första period med chanser åt båda håll tog Björklöven ledningen tidigt i andra genom Pontus Andreasson. Det var nyförvärvets första mål i Björklöventröjan.  Västerås hade flera chanser att kvittera, inte minst i powerplay men Joe Cannata i Björklövenmålet storspelade. Trots att Västerås inledde den tredje perioden starkt så kunde Umeålaget tidigt i perioden utöka sin ledning. Det var förmodligen säsongens hittills märkligaste mål när David Eriksson sköt ett stenhårt skott i stolpen och Kristoffer Söder styrde in returen med benet.

Västerås gav inte upp utan fortsatte att trycka på och kunde så småningom reducera genom Isac Skedung. Västerås hade minuterna innan och efter målet sin klart starkaste period av matchen men deras momentum kom av sig efter att brandlarmet i ABB Nord Arena gick igång. Enligt uppgift så berodde brandlarmet på rökutveckling från taket. Arenan utrymdes och matchen bröts för en stund men kunde relativt snabbt återupptas igen.

Björklöven spelade upp sig efter avbrottet och efter att Västerås plockat ut målvakten kunde Umeålaget göra 3-1 genom Sebastian Selin. I matchens absolut sista stund fick Västerås in ett tröstmål genom Anton Eriksson.

Målskytten Kristoffer Söder var av förklarliga skäl glad efter matchen.

– Det var kanske inte karriärens snyggaste mål. Jag blev nästan rädd för pucken (skratt) det var ett väldigt komiskt mål men det räknas det också.

28-åriga Kristoffer Söder gör sin andra säsong i Björklöven

– Västerås är väldigt bra under de första tio minuterna i sista perioden och för oss kom brandlarmet lägligt (skratt) efter avbrottet spelar vi verkligen upp oss.