Tung eftermiddag för Sundsvall

Sundsvall reste till Karlskoga för att söka ta tre poäng i jakten att ta sig från jumboplatsen, men värmlänningarna visade sig för starka.

Hemmalaget Karlskoga fick en stark start när man, först i boxplay, vände spelet blixtsnabbt och lyckades att ta ledningen efter en Sundsvallsmiss. Bara minuten efter ökade sedan Fredrik Höggren på ledningen, när han vispade in en retur från Magnus Åkerlund i Sundsvallskassen.

Även om gästerna spelade upp sig i slutet av perioden, var det en klar klasskillnad lagen emellan i den första akten. Karlskoga gick därmed till periodvila med en rättvis ledning.

Inlånade HV71-forwarden Filip Ahl skulle presentera sig även i HockeyAllsvenskan, när han i powerplay prickade in reduceringspucken efter 7 spelade minuter i mittakten. Sundsvall hade en bra första halva av akten, men hemmalaget ville annat. Hete Gustaf Thorell, tvåmålsskytt för dagen utökade Karlskogas ledning till både 3-1 och 4-1 innan perioden var över.

Den tredje akten var spelmässigt jämn och endast ett mål fick vi se. Även Fredrik Höggren ville inte vara sämre än sin lagkamrat och dundrade även han in sitt andra mål för dagen och 5-1 var ett faktum. En svidande förlust för ett vilt kämpande Sundsvall, som nu har hela 17 poäng upp till kvalstrecket.

Karlskoga-Sundsvall 5-1(2-0, 2-1, 1-0)
Skott: 34-26 (15-5, 11-12, 8-9)
Utvisningar: Karlskoga: 4×2, 1×10 Sundsvall: 3×2, 1×10.
Domare: Robin Karlsson.
Publik: 2 159