Tre nya poäng till dalalaget

Mora går som tåget just nu. I onsdags vann man hemma mot Björklöven med 5-3, och dalalaget fortsätter att klättra sig uppåt i tabellen.

Båda lagen bjöd upp till bra och fartfylld hockey i matchens första period. Moras målspruta Alex Aleardi fixade ledningen till hemmalaget sex minuter in i den första perioden. Björklöven skulle dock få in en kvittering innan periodpaus. Nyförvärvet Austin Farley gjorde sitt andra mål i Löventröjan.

Fem mål på en period

Den andra perioden var en riktig målfest, fem mål fick vi se på 20 minuter. Mattias Granlund gjorde periodens första mål för gästerna. Mora kvitterade dock i powerplay genom Jacob Nilsson. Efter det kom 3-2 genom Ludvig Elvenes, sedan 3-3 genom Linus Boström. Men Mora skulle hinna med ett mål till innan pausvilan. I powerplay kunde Jacob Nilsson göra sitt andra mål i matchen.

Bejmo dödade matchen

Vi fick inte se lika mycket mål i den tredje perioden som den andra, bara ett mål för att vara exakt. Emil Bejmo stängde matchen med sitt 5-3 mål strax innan matchens slutminut. Björklöven fick dock chansen att spela powerplay i slutminuterna, men kunde inte få in pucken. Mora vinner matchen med 5-3 och går med det om Timrå i tabellen. Mora befinner sig just nu på en tredjeplats i tabellen, medan Björklöven håller till på en niondeplats.

Matchfakta: Mora IK – IF Björklöven 5-3 (1-1,3-2,1-0)

1-0 (06:07) Alex Aleardi (Kevin Goumas, Alexander Hilmerson)

1-1 (06:56) Austin Farley (Zach Hamill)

1-2 (22:51) Mattias Granlund (Jacob Andersson)

2-2 (28:57) Jacob Nilsson (Alex Aleardi) Spel fem mot fyra

3-2 (33:46) Ludvig Elvenes (Matias Lassen)

3-3 (35:12) Linus Boström (Niklas Pavel, Zach Hamill)

3-4 (39:13) Jacob Nilsson (Alex Aleardi, Emil Bejmo) Spel fem mot fyra

5-3 (55:53) Emil Bejmo (Ludvig Elvenes, Kevin Gagné)