Topplagets kross gör bottenstriden stekhet

Under kvällen spelades fem matcher i Hockeyallsvenskan. Här är tre heta punkter från onsdagkvällens matcher.

Mattias Ritola målskytt, Oskarshamn vann stort och viktig seger för Vita Hästen i bottenstriden. Här är tre heta händelser från kvällens matcher.

Avstängningen stoppad – Ritola målskytt direkt

Den 21 januari spelade Mattias Ritola sin första match för säsongen. Två dagar senare, den 23 januari, meddelade disciplinnämnden att man stängde av forwarden fem matcher för hög klubba och checking to the head.

I måndags meddelade Riksidrottsnämnden att man skulle ta upp fallet, och tills dess är 31-årigen tillgänglig för spel. I kvällens bortamatch mot Björklöven hann det inte gå mer än fyra och en halv minut av första perioden innan Ritola skrev in sig i målprotokollet efter en styrning på ett skott från blålinjen.

Storseger för topplaget

I toppen av Hockeyallsvenskan är det Oskarshamn och AIK som gör upp om vilket lag som ska få hemmafördel i den Hockeyallsvenska finalen. När Oskarshamn ikväll ställdes mot bottenlaget Tingsryd blev det storseger inför hemmapubliken.

Oskarshamn satte ton i matchen från början när man efter fyra och en halv minuts spel tog ledningen. Fem minuter senare utökade man till 2-0 och strax efter kom hemmalagets tredje mål. Tingsryd reducerade dock med fyra minuter kvar av inledningsperioden, men hemmalaget drog sedan ifrån.

När slutsignalen ljöd visade resultattavlan 7-1.

Vita Hästen tog in tre poäng i bottenstriden

Vita Hästen besegrade Västervik med 4-2, samtidigt som Almtuna och Tingsryd förlorade. Detta gör att den redan jämna bottenstriden blir ännu tajtare. Efter dagens seger är det tio poäng upp till säker mark för Norrköpingslaget.