Succé för nyförvärven när Leksand inledde med vinst

Under onsdagskvällen gick Leksand in i HockeyAllsvenskan efter degraderingen från SHL. Flera nyförvärv gjorde debut – och det blev succé direkt.

Leksand kom ut taggade inför hemmafansen och det dröjde knappt tio minuter innan nyförvärvet David Åslin (från Rögle) på ett mycket vackert sätt lirkat upp pucken i nättaket bakom Alexander Sahlin i SSK-målet. I slutet av den första perioden var Södertälje nära att kvittera men nye målvakten Tex Williamsson stod för en kanonräddning.

Hemmalaget drog ifrån

I mittenakten kom hemmalaget ut starkast och assisterad av målvakten kunde det amerikanska nyförvärvet Alex Friesen göra 2-0. Innan perioden var slut hade Leksand utökat till 3-0 via ynglingen Isac Skedung, assisterad av Mattias Ritola och Olle Alsing.

Gästerna forcerade

I den tredje perioden försökte Södertälje och man hade flera fina chanser, men Williamsson hade en bra dag i kassen. Med åtta minuter kvar av matchen gav gästernas offensive back Marcus Bohman ett litet hopp om mer när han sköt in 1-3 pucken, men oskärpa i avslut och passningar gjorde att man inte kom närmre än så. Leksand kunde knipa alla tre poäng den här kvällen och flera av nyförvärven visade sig från sin bästa sida.