Stark inledning bäddade för hemmaseger i Timrå

Hemmastarka Timrå tog ännu en seger i NHK arena och befäster förstaplatsen i tabellen efter en drömstart mot Björklöven.

Timrå inledde matchen på bästa tänkbara vis med ett mål efter bara 42 sekunder. Elias Pettersson stod för en fin soloprestation efter en delikat framspelning av backen Mattias Nilsson. Hemmalaget fortsatte att pressa ett vilset bortalag och hittade efter dryga sju spelade minuter nätet igen, denna gång var det Jonathan Dahlén som stod för målskyttet efter att ha brutit sig fri på högerkanten och prickskjutit in 2-0 bakom en chanslös Adam Werner. I andra halvan av första perioden fick hemmalaget chansen i power-play men fick inte till något ordnat spel utan kunde istället utöka ledningen först när Björklöven blivit fulltaliga. Det efter ett välplacerat slagskott från Emil Berglund, Timrås drömstart var ett faktum.

Den andra perioden började bättre för Björklöven som skapade chanser mot ett segt hemmalag. Det dröjde inte länge innan Niklas Pavel kunde trycka in ett reduceringsmål. Minuten senare fick Timrå chansen att utöka ledningen då bortalaget dragit på sig två utvisningar med sex sekunders mellanrum. Utökade gjorde man också. Denna gång hette målskytten Jens Lööke. Mittenperioden slutade 1-1 med spelmässig fördel för Björklöven.

Den sista perioden började likt den andra, ett hungrigt och desperat bortalag letade reducering. Efter drygt elva spelade minuter kunde Björklöven reducera ytterligare efter ett välplacerat skott av högerfattade Joakim Högberg direkt efter tekning. 4-2 stod sig matchen ut trots 6 mot 4 spel för gästerna under matchens sista två minuter.