Mora fortsätter briljera – tog tionde raka segern

Mora fortsätter att briljera och bortaslog ikväll Björklöven inför ett kokande T3 Center. Dala-laget tog med kvällens vinst sin tionde raka seger och rycker nu ifrån tabelltvåan Karlskoga. Björklöven har det dock fortsatt tungt då man ikväll tog sin femte raka förlust.

Båda lagen inledde matchen med bra energi och Björklöven som var i stort behov av tre poäng spelade en väldigt desperat hockey. Björklöven tog även ledningen halvvägs in i den första perioden. Cody Murphy gjorde 1–0 då han kom med fart från vänsterkanten och la något som såg ut att vara en passning till lagkamraten David Lindquist, men passningen gick istället i mål. I slutet av den första perioden var det även nära att bli 2–0, men Lövens Tobias Hage kunde inte hitta nätet trots ett bra läge.

Mora dominerade i andra

Mora kvitterade tidigt i den andra perioden genom Jacob Nilsson efter ett snyggt klapp-klapp-spel fram till målet. 2–1 till Mora kom kort därefter då Emil Aronsson slog in en lös puck framför Linus Fernström i Löven-kassen. 2–1 blev sedan till 3–1 då Alexander Himmerson fick näta i powerplay. Björklöven fick dock in en kvittering i slutet av den andra perioden då Marcus Jonsson slog in en retur på volley.

Bromé stängde matchen

Björklöven fick tidigt i den andra perioden in en kvittering genom Jonas Emmerdahl som fick iväg en riktig projektil från blålinjen. Matchen hettade till rejält i mitten av den tredje perioden då Björklövens Marcus Jonsson och Moras Leslund Erlend gjorde upp. Det resulterade i spel fyra mot fyra vilket Mora utnyttjade och tog ledningen i då Pierre Engvall nätade med ett välplacerat direktskott. Mora stängde sedan matchen med ett 5–3–mål i tom bur av Marrias Bromé. Mora tar med kvällens vinst sin tionde raka seger. Björklöven har däremot förlorat sina fem senaste matcher och ligger just nu bara en poäng före Västerås som ligger på kvalplats.

Matchfakta: IF Björklöven – Mora IK     (1–0,1–3,

1–0 (10:42) Cody Murphy (Joakim Högberg, Niklas Pavel)

1–1 (22:37) Jacob Nillson (Emil Bejmo)

1–2 (23:21) Emil Aronsson (Pierre Engvall, Joakim Lilliehöök)

1–3 (29:53) Alexander Himmerson (Viktor Amnér, Jacob Nilsson) spel fem mot fyra

2–3 (38:14) Marcus Jonsson (Stefan Öhman, Mattias Granlund)

3–3 (41:09) Jonas Emmerdahl (Tobias Hage)

3–4 (57:13) Pierre Engvall (Keving Gagné, Kevin Goumas) spel fyra mot fyra