Mora ångar på – elfte raka är i hamn

Vita Hästen var laget som tog ledningen, men Mora tog sig ikapp och förbi. Serieledarna vann till slut med 4–1 och tog sin elfte raka seger.

Sett till hela den första perioden var det Mora som hade mest tryck. Det var däremot bortalaget som tog ledningen då ett powerplay-läge uppstod och Tobias Liljendahl sköt in pucken. Serieledarna kämpade dock till sig en kvittering precis efter att ett numerärt överläge tagit slut. Emil Aronsson var spelaren som gjorde målet.

Mora tog ledningen i andra

I början av andra drog Mora på sig två utvisningar på rad och gav Vita Hästen chansen att ta ledningen på nytt. Så blev inte fallet, utan dalalaget höll undan i två boxplay precis vid varandra. Efter det kunde Mora ta sig in i matchen på riktigt igen. 2–1 kom 14 minuter in i mellanakten då poängkungen Jacob Nilsson fick in pucken i krysset. Gästerna hade sedan chansen att få med sig 2–2 till tredje men lyckades inte förvalta sina två powerplay.

Poängkungen satte spiken i kistan

Hemmalaget kom ut starkt i tredje perioden och hade bra fart. 3–1 gjordes också efter knappt sju minuter då en annan av Moras poängkungar gjorde mål – nämligen Mathias Bromé. Efter det hände det inte så mycket mer förutom ett definitivt avgörande i tom kasse. Mora befäster därmed sin serieledning ytterligare efter en elfte raka vinst.

Mora – Vita Hästen 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
0–1 (11:17) Tobias Liljendahl (Alexander Younan, August Gunnarsson), spel fem mot fyra
1–1 (16:17) Emil Aronsson (Pierre Engvall, Kevin Gagné)
2–1 (34:10) Jacob Nilsson (Mathias Bromé, Viktor Amnér)
3–1 (46:54) Mathias Bromé (Emil Bejmo)
4–1 (59:04) Kevin Goumas (Mathias Bromé, Viktor Amnér), spel fem mot sex
Skott: 32–21
Tekningar: 28–38
Utvisningar: MIK: 7×2, VH: 6×2
Domare: Christoffer Holm