Modo besegrade ineffektivt Oskarshamn i premiären

Under onsdagskvällen möttes Oskarshamn och Modo i Allsvenskans premiäromgång. Och det var Modo som gick segrande ur matchen med 3-0 mot ett ineffektivt Oskarshamn.

Matchöppningen var bra från båda lagen men Modo var något vassare. Det var också Modo som skulle ta ledningen tidigt i matchen. Efter drygt tre minuter kom ledningsmålet från kaptenen Magnus Häggström.

Oskarshamn växte dock in i matchen mer och mer. Man hade flera bra chanser att kvittera och inte minst powerplay såg riktigt bra ut. Så blev inte fallet utan istället kunde Modo utöka sin ledning till 2-0 efter 13:46 genom Johan Eriksson. Trots fortsatt bra spel från hemmalaget Oskarshamn blev det inga fler mål i den första perioden. Oskarshamn vann skotten i den första perioden med hela 19-8.

Den andra perioden var betydligt mindre underhållande än den första. Inget av lagen hade några vidare farliga chanser och spelet var rent av tråkigt fram till de sista fem minuterna. Oskarshamn drabbades av två utvisningar med 30 sekunders mellanrum och fick spela fem-mot-tre. Något som man dock gjorde riktigt bra och klarade av att hålla undan. Andra perioden slutade mållös och skotten slutade 7-4 till Modos fördel.

Ineffektivt Oskarshamn

Den tredje perioden inleddes med ett hungrigt Oskarshamn som jagade ett reduceringsmål. Man skapade flera bra chanser. Bland annat genom ännu ett bra powerplay. Men man fick inte hål på Erik Hanses i Modos mål som hade en bra kväll.

Istället kunde Modo punktera matchen när Sam Marklund satte 0-3 i tom kasse med en halv minut kvar. Och det blev också slutresultatet. Modo slog ett väldigt ineffektivt Oskarshamn i premiären med 3-0 på bortaplan.

Oskarshamn-Modo 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)
0-1 (03:25) Magnus Häggström (Martin Röymark, Patrik Karlkvist)
0-2 PP (13:46) Johan Eriksson (Patrik Karlkvist, Emil Molin)
0-3 (59:33) Sam Marklund (Emil Molin)
Skott: 31-18 (19-8, 4-7, 8-3)