Modo tog enormt viktig bortaseger

En jämn första period som slutade 1-1 skulle inte spegla matchens utgång, för i andra perioden ökade Modo tempot rejält. 1-1 blev till förkrossande 1-5 på under tio minuter. Bortalaget körde över Mora helt och punkterade matchen där och då. Slutresultat skrevs till 2-5 efter en bra slutperiod av hemmalaget.

Första perioden var uppdelad med ett bättre Mora i början och ett bättre Modo i slutet. Båda lagen hade flertalet lägen, bland annat med varsitt powerplay, men ingen lyckades få in pucken i numerärt överläge. 1-0 kom tolv minuter in i perioden då hemmalaget tog ledningen genom Emil Aronsson. Modo ville inte halka efter, och knappt två minuter efter målet kom kvitteringen efter en välplacerad puck av unge Emil Alba.

Målexplosion av Modo i andra perioden

I andra perioden fullkomligt exploderade Modo. Efter endast sex minuter hade bortalaget gjort både 1-2 och 1-3. Modos förstakedja för kvällen organiserade två av målen, och man tvingade Mora till en timeout som inte hade någon positiv inverkan på deras spel. För strax efter den kom 1-4 och två minuter senare även 1-5. Stor inblandning i dessa två mål hade Modos poängkung Patrik Karlkvist som passade fram till det ena och gjorde själv det andra.

Slutperioden präglades av ett Mora som gick ut med ny energi. Hemmalaget tog över matchen rejält, men underläget var för stort för att kunna göra match av det på nytt. Man fick in en reducering och snyggade till siffrorna till 2-5, men närmare än så kom inte Mora trots massivt skottövertag och flera powerplay-lägen. Modo tog därmed en väldigt viktig seger och lämnade kvalstrecket nedåt för tillfället.

Mora – Modo 2-5 (1-1, 0-4, 1-0)
1-0 (12:02) Emil Aronsson (Mathias Bromé)
1-1 (13:54) Emil Alba
1-2 (20:58) David Rundqvist (Henrik Björklund, Emil Molin)
1-3 (26:29) Henrik Björklund (Emil Molin)
1-4 (26:58) Tobias Ericsson (Kristian Jakobsson, Patrik Karlkvist)
1-5 (29:50) Patrik Karlkvist (Kristian Jakobsson, Tobias Ericsson)
2-5 (46:40) Emil Bejmo (Jacob Nilsson, Ludvig Elvenes)