Målfest när Modo besegrade bottenlaget

Mål efter mål efter mål. Så såg det ut i Malmö Isstadion ikväll när tabellelvan Pantern emot tabellsexan Modo när tolv utav fjorton lag spelade match i Hockeyallsvenskan. En match där slutresultatet blev 3-7.

Inför kvällens match hade Modo vunnit tre av de fem senaste mötena mellan lagen. Kvällens hemmalag, Pantern, hade släppt in 13 mål på dessa fem matcher medan Modo släppt in sju. Dessutom hade de två senaste matcherna mellan lagen endast bjudit på mål från Modo. Men den trenden bröt Pantern snabbt in i första perioden.

Efter nästan fem minuters spel kom Axel Blomqvist fri och placerade in pucken mellan Modomålvakten Erik Hanses benskydd. Efter 14 och en halv minuts spel var det dags för bortalaget att göra sitt första mål för kvällen. Patrik Karlkvist bröt in från höger, gjorde en fin dragning och knäppte upp pucken Lars Voldens högra kryss. När slutsignalen för inledningsperioden ljöd visade resultattavlan 1-1.

20 sekunder in i andra perioden skulle Patrik Karlkvist visa upp sina skills på nytt, när han gjorde en liknande dragning från högersidan som vid första målet och sedan placerade in pucken vid första stolpen. Efter sex minuters spel fick Lukas Haudum friläge och han förvaltade det på ett fint sätt när han stänkte upp pucken i nättaket. Men Modo stod sedan för två mål inom loppet av 61 sekunder. Först styrde Joakim Hagelin in ett skott från Patrik Karlkvist i powerplay, och sedan serverade Linus Pettersson Kalle Jellvert ett öppet mål. 2-2 blev till 2-4 på en minut. Klyschan ”det går fort i hockey” visade ännu en gång att den stämmer. Resultatet var 2-4 efter två perioder.

Precis som i mittenperioden gjorde Modo göra ett tidigt mål i inledningen av tredje perioden. Efter 57 sekunders spel la Henrik Björklund in pucken mot mål från den förlängda mållinjen och pucken letade sig in i mål mellan Voldens skydd. I samband med målet gjorde Pantern ett målvaktsbyte när Tim Hultstrand ersatte Lars Volden. Men två minuter senare replikerade Pantern när Villiam Haag styrde in ett skott från blålinjen signerad Linus Cronholm. Åtta minuter in i perioden snappade Kristian Jakobsson upp pucken framför Panternkassen efter en retur och tryckte in pucken i mål. Matchens sista mål, 3-7, gjorde Victor Öman enkelt när han från offensiv blålinje placerade in pucken i den tomma målburen.

Slutresultatet skrevs till 3-7 och Modo vann kvällens målrika match välförtjänt.