Foto: Bildbyrån

Leksand ska under kvällen gjort klart med den unge backen Calle Själin. Själin kommer senast från spel i Östersund, och är bara 17 år gammal.

Dala-laget Leksand tog i våras klivet ned från SHL till HockeyAllsvenskan, då man förlorade i kvalspel mot rivalen Mora. Nu är man på jakt efter en plats i svensk hockeys finrum igen, och har ikväll gjort klart med ännu en pusselbit till återresan till SHL. Calle Själin är lagets senaste nyförvärv. Backen är 17 år gammal, och kommer till Leksand från division 1-klubben Östersund. Han har även Östersund som moderklubb.

Ser fram emot att komma till Leksand

-Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma till Leksand. Det känns som ett bra steg för mig att ta från division 1 till HockeyAllsvenskan, och speciellt att få göra det i Leksands IF. Jag har bollat en del tankar inför valet av klubb med min bror som spelat i Leksands IF tidigare och han hade bara positivt att säga om föreningen. Förra säsongen såg jag från början som ett “komma igång-år” efter min skada, men det gick bättre och bättre och att få avsluta säsongen med att spela J18-VM var väldigt kul och en stor erfarenhet för mig, säger Calle Själin på Leksands hemsida.

Lagkapten i TV-pucken

Förra säsongen gjorde Själin 34 matcher i Östersunds A-lag, och hade plus tolv i plus/minus-statistiken. Han gjorde även under dessa matcher fem mål och tio assist. Själin han förra säsongen med att spela några matcher i Timrå, då det blev en match med J20-laget och en med A-laget. På landslagassidan har Själin tagit på sig den gulblåa tröjan 13 gånger för matcher med Tre Kronors U18-lag. Han har även varit lagkapten för Jämtland/Härjedalens TV-puckslag säsongerna 13/14 och 14/15.

Storebror spelar i Luleå

Calles storebror Pontus, spelar även han ishockey på elitnivå. Pontus är tre år äldre än Calle, och han ser vi till vardags i Luleå i SHL. Förra säsongen spelade Pontus 35 matcher i Luleå och två för Allsvenska klubben Björklöven på lån. Pontus är precis som sin lillebror Calle back.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic