Foto: Bildbyrån

Under fredagseftermiddagen meddelade Leksand att man gjort klart med en ny huvudtränare till nästa säsong. Det handlar om den tidigare Leksandspelaren, Markus Åkerblom som är klar för klubben.

Det var drygt en vecka sedan Leksand tågade ur SHL efter att ha förlorat kvalmötet mot Mora. Nu presenterar man nyheter och mannen som kommer leda Leksand i HockeyAllsvenskan är den tidigare Leksandspelaren, Markus Åkerblom.
— Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen, den känns öppen och ärlig. Det finns en tydlig idé om vart man ska, man har sunda värderingar, är jordnära och känner sig trygga i sin organisation.

Kommer närmast från Björklöven

Åkerblom kommer närmast från en sejour i Björklöven där han ersatte Tommy Jonsson som fick sparken i September. Under tre månader verkade han som huvudtränare för Björklöven, men sedan ersattes han av den nuvarande tränaren, Joakim Fagervall. Nu återvänder han till Leksand, men denna gång som tränare.
– Jag har alltid på något sätt, ända sedan jag flyttade från Leksand 2001, haft någon form av dröm om att komma tillbaka till Leksand. Den här föreningen ligger mig väldigt varmt om hjärtat, så det här känns jättebra, säger Åkerblom i ett pressmeddelande.

En spelare förlänger

Samtidigt som klubben presenterade nyheten om Åkerblom skriver Leksand också att Martin Grönberg har förlängt sitt kontrakt med klubben.
– För mig var det ingen tvekan om att fullfölja mitt avtal med Leksands IF. Revanschlusten ökar för varje dag och man vill igång redan nu med träningen och att spela matcher. Jag har haft en defensiv roll så här långt, men jag kommer att jobba hårt för att utveckla mitt offensiva spel, säger Grönberg.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer