Larssons stora show – sänkte SSK med fyra mål

Almtuna IS fick lämna Södertälje med tre poäng och en fyramålsskytt i form av Emil Larsson när slutresultatet skrevs till 6-4 till bortalaget.

Matchen hann inte bli mer än 16 sekunder gammal innan bortalagets Emil Larsson kunde sätta matchens fösta mål. Länge till skulle det inte dröja innan samme Larsson gjort 0-2 och Mats Waltin tog Time Out.
Södertälje fick chansen i power play och Lucas Carlsson kunde med säsongens åttonde mål reducera. Innan perioden var slut hade ytterligare tre mål gjorts och lagen lämnade banan med oavgjort, 3-3.

I andra perioden gick återigen Almtuna upp i ledning, denna gången efter SSK:s Fredric Weigel åkt t för en slashing som visade sig straffade hemmalaget. Daniel Ljunggren noterades för 3-4-målet. Dock fick Uppsalagänget inte gå till vila med ledning utan återigen hittade Lucas Carlsson målet och 4-4 var ett faktum.

Den för kvällen heta Emil Larsson öppnade tredje akten efter blott 24 sekunder med ett ledningsmål som betydde 5-4 till bortalaget. Larsson gav sig inte där. Ett fjärde (!) mål kom från hans klubba, denna gången i power play.

Matchens slutresultat skrevs till 4-6.

0-1 (00:16) Emil Larsson (Daniel Ljunggren)
0-2 (02:50) Emil Larsson (Linus Sandin, Linus Rotbakken)
1-2 (05:01) Lucas Carlsson (Adam Hansen, Sebastian Höglund), spel fem mot fyra
1-3 (11:45) Kristian Röykås Marthinsen (Oscar Milton)
2-3 (14:07) Felix Maegaard-Sceel (Anton Holm, Fredric Weigel)
3-3 (17:05) Henrik Thegel (Adam Hansen, Marcus Bohman)
3-4 (30:19) Daniel Ljunggren (Emil Larsson, Linus Sandin)
4-4 (38:36) Lucas Carlsson (Jonas Westerling, Henrik Nyberg)
4-5 (40:24) Emil Larsson (Marcus Oskarsson)