Foto: Bildbyrån

Almtuna meddelade under tisdagseftermiddagen att man värvar den fysiskt spelande forwarden Jesper Bärgård, senast i Division 1 och Nybro.
– Jesper är en karaktärsspelare, så tillvida att han spelar ett rakt spel och vill vara på insidan och ta kampen framför motståndarnas målbur, säger sportchefen Tobias Pehrsson om nyförvärvet. 

Jesper Bärgård kommer närmast ifrån Nybro i Division 1 där han huserat de senaste två säsongerna. Dessförinnan har han gjort två framträdanden i SHL för Linköping under säsongen 12/13. Nu är den fysiskt spelande forwarden klar för Almtuna och det nya kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

– Jesper är en spelare som har stor utvecklingspotential, att ge Jesper möjligheten att få vara i en bra verksamhet gör att han steg för steg kommer att utvecklas och därmed bidra med många positiva delar till laget både genom sitt spel och med sin person, skriver klubbens sportchef Tobias Pehrsson i ett pressmeddelande.

”Spelar ett rakt spel och vill vara på insidan”

Bärgård kommer närmast från tre säsonger i division ett där han producerat 43 poäng på 96 matcher. Sportchefen är nöjd över sitt nyförvärv och menar att det är en spelartyp man saknat.

– Jesper är en karaktärsspelare, så tillvida att han spelar ett rakt spel och vill vara på insidan och ta kampen framför motståndarnas målbur. Spelar fysiskt och är en tuff spelare att möta. En spelare som har en tydlig identitet på sitt spel och som vi vill få in i laget, skriver Tobias Pehrsson.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer