Karlskoga krossade motståndet

En tajt match såg det ut som på förhand men så blev inte riktigt fallet. Det slutade med en riktig storseger för hemmalaget.

Hemmalaget BIK Karlskoga satte full fart från början och lyckades sätta ledningsmålet tidigt. Carl Persson fick sätta sitt 21:a för säsongen efter knappt tre minuters spel. Stannade där gjorde de inte heller utan det skulle komma fler mål. För mindre än fem minuter senare så kom 2–0, sedan även 3–0 och 4–0 innan paus. Det sista från poängkungen Victor Ejdsell.

Avgjort redan där…

… Men Karlskoga slutade inte spela hockey för det utan satte 5–0 efter två minuters spel i mellanakten. Victor Ejdsell fick succémålvakten Tex Williamsson utbytt med sitt 21:a mål för säsongen. Eftersom att matchen i princip var avgjord så gick tempot ner men det skulle komma ett 6–0-mål innan paus. BIK:s Oliver Eklind, född -98, fick sätta sitt första mål i HockeyAllsvenskan.

Ett tröstmål till Pantern

Pantern skulle få göra ett mål men innan dess så skulle Thomas Valkvae-Olsen sätta 7–0 till Karlskoga. Panterns enda mål i matchen satte Erik Nyström till 7–1 efter ungefär halva tredje perioden. Matchen var ju såklart avgjord sedan länge och Karlskoga säkrade tre poäng redan i den andra perioden men 8–1 skulle komma. Simon Mattsson gjorde matchens sista mål med 4.49 kvar att spela.

BIK Karlskoga – IK Pantern 8–1 (4–0, 2–0 2–1)
1–0 (02.48) Carl Persson (Juliuz Persson, Simon Mattsson)
2–0 (07.11) Mikael Eriksson (Victor Berglind, Carl Berglund)
3–0 (12.57) Axel Lindström (Juliuz Persson, Simon Mattsson)
4–0 (17.07) Victor Ejdsell (Theodor Lennström, Alexandre Lavoie)
5–0 (22.02) Victor Ejdsell (Henrik Larsson, Carl Persson)
6–0 (36.22) Oliver Eklind (Alexandre Lavoie, Victor Ejdsell)
7–0 (46.42) Thomas Valkvae-Olsen (Alexandre Lavoie, Henrik Larsson)
7–1 (49.14) Erik Nyström (Axel Wemmenborn, Martin Janohls)
8–1 (55.21) Simon Mattsson (Carl Persson)