Jämn match gick till Modo

Almtuna öppnade matchen starkast men Modo kom snabbt in i spelet och tog även ledningen. Hemmalaget ökade sedan på ledningen i den andra perioden men Almtuna gav inte upp så lätt. Modo kunde dock hålla undan och vinna med 3-2. Därmed klättrar laget förbi Almtuna i och med kvällens seger.

Modo öppnade mycket slarvigt och var nära att få 0-1 i baken redan efter 30 sekunder. Almtuna fick istället chansen i powerplay eftersom Jan Brejcak inte hängde med. Inget mål gjordes och spelet öppnades upp så att Modo kunde jobba sig in i matchen. Till slut fick hemmalaget också ett powerplay-läge och då satt 1-0 efter en fin styrning av Henrik Björklund. Målet gav Modo energi och man hade flera bud på 2-0, men inget mer hände i första perioden.

Modo fick utdelning i andra

Tidigt i den andra perioden fick Almtuna ett kalasläge att kvittera, men Erik Hanses stod för en mycket fin sidledsförflyttning. Bortalaget fortsatte sedan med att köra på och Modo svarade upp med samma frenesi. Matchen gick in i ett helt annat tempo och det skapades chanser titt som tätt. Till slut kom ett mål, och det var Modo utökade ledningen till 2-0. Unge Jakob Stenqvist klev fram och pricksköt in pucken från blålinjen. 3-0 kom strax därefter och Modo tog där och då ett grepp om matchen. Almtuna fick dock rättvist in en reducering med en minut kvar av mellanakten och fick nys på poäng inför den avgörande perioden.

Direkt i tredje perioden drog Modo på sig en tvåminutare och bjöd verkligen in Almtuna i matchen på nytt. I det numerära underläget åkte hemmalaget på en till utvisning och Almtuna gjorde som man ska göra i spel 5 mot 3, nämligen mål. 3-2 kom upp på tavlan och matchen levde på nytt. Närmare än så skulle Almtuna inte komma då Albin Lundin fick ett matchstraff med drygt fem minuter kvar. Modo tog tre viktiga poäng och ökade gapet nedåt.

Modo – Almtuna 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
1-0 (08:58) Henrik Björklund (Patrik Karlkvist, Tobias Ericsson), spel fem mot fyra
2-0 (27:46) Jakob Stenqvist (Emil Alba, Tim Wahlgren)
3-0 (30:41) Tim Wahlgren (Oscar Öhman, Tobias Aronsson)
3-1 (38:48) Emil Larsson (Sebastian Hartmann, Daniel Ljunggren)
3-2 (42:21) Eric Norin (Linus Rotbakken), spel fem mot tre
Skott: 18-27 (9-7, 4-11, 5-9)
Utvisningar: Modo: 6×2, AIS: 4×2, 1×5, 1×20
Domare: Joakim Bodén
Linjemän: Petter Norman, Marcus Olsson