Hästen vann målsnål drabbning – tog andra raka

Vita Hästen vann mot Tingsryd på hemmaplan med 1–0 efter förlängning. Med det har hästen nu tagit två raka segrar.

Det blev ingen målfest i Himmelstalundshallen denna lördagseftermiddag då Vita Hästens Emil Eriksson blev matchens ända målskytt. Trots det fick bägge lagen en del farliga målchanser. Bland annat träffade Tingsryds Zackary Phillips stolpen i den första perioden. Hästens forward Kruise Reddick hade även han en bra chans, då han fick iväg ett hårt skott från slottet i den tredje perioden. Ett skott som gästernas målvakt Niklas Rubin dock tog. Matchen gick till förlängning där Vita Hästens unge spelare Emil Eriksson avgjorde matchen. Detta var Eriksson tredje mål för säsongen och han blev framspelad av August Gunnarsson och Daniel Josefsson.

Andra raka för bägge lagen

Vita Hästen tog i samband med denna vinst sin andra raka seger. Samtidigt har Tingsryd nu förlorat två raka matcher.

HC Vita Hästen – Tingsryds AIF 1–0 (0–0,0–0,0–0,1–0)
1–0(63:14) Emil Eriksson (August Gunnarsson, Daniel Josefsson)
Skott: 39–24
Tekningar: 31–20
Utvisningar: VIT:1×2 TAIF:2×2
Domare: Richard Magnusson
Linjemän: Jimmy Andersson, Henrik Persson