Scandic

Jullovet är över och när HockeyAllsvenskan åter drar igång gör man det med stormatch på Hovet.

Julklapparna har delats ut, den värsta stressen är över och julmaten har knappt hunnit lägga sig, men 11 spellediga dagar dagar räcker för HockeyAllsvenskans hjältar. När man åter drar igång, gör man det med ett väntande tungviktsmöte på Hovet mellan AIK och Leksand samt ett första back-to-back möte mellan Mora och Västerås.

“Ett fullsatt Hovet – finns det något roligare? Man märker verkligen av när man får med sig publiken. Det blir roligare att sätta dit den där extra tacklingen eftersom man hör publiken så väl. Det ger extra taggning för oss spelare. Sedan är det förstås alltid speciellt att möta just Leksand. Det brukar bli roliga matcher när vi spelar mot varandra. Det har väl inte varit något skönspel på sistone, men mycket fart och intensitet,” säger Jacob Spångberg till AIK:s hemsida.

Det var trötta skallar på slutet
– Jacob Spångberg

AIK kommer från två raka uddamåls förluster (Asplöven och Vita Hästen), så därför var uppehållet en välbehövlig vila för Solna-laget. Något som Spångberg intygar: –“Det var trötta skallar på slutet. Hösten var lång och intensiv och i de sista matcherna hade vi inte samma spelglädje som innan. Därför var det bra med ett uppehåll för vår del.”

Leksand har inte haft den säsong de velat och det har varit en del turbulens i klubben med tränarbyte och avhopp som resultat. När man nu gästar Hovet och AIK, gör man det med 2 segrar och 1 förlust på de senaste tre matcherna.

Lagen har möts två gånger denna säsong och båda mötena har slutat med AIK som vinnare. Räkna med en stentuff batalj på Hovet imorgon eftermiddag.

Pucken släpps kl. 16.00.

Kommentarer

Kommentarer