Födelsedagsbarnet avgjorde för AIK

AIK, som underpresterat under säsongen, låg precis över det nedersta strecket och gästade under onsdagskvällen Almtuna.

Det var bortalaget som hade den farligaste chansen inledningsvis när JVM-spelaren Fredrik Karlström frispelades av Nicklas Heinerö men han lyckades inte ge AIK ledningen den gången. Hemmalaget hade svårt att komma in och störa Linus Lundin i AIK-målet. Till slut så satte Adam Deutsch ledningsmålet till 1-0 assisterad av Victor Ekarv och Albin Lundin. Ledningen skulle stå sig i knappt en halv minut innan AIK:s lagkapten Christian Sandberg kunde kvittera på en fin passning från Mads Larsen efter en tekning.

Övertag för AIK

Den andra perioden gick lite i AIK:s favör med puckinnehav samtidigt som hemmalaget kunde hålla gästerna på utsidan. Med ganska exakt halva matchen spelad så kunde AIK ta ledningen. Lagets poängbäste spelare Michael Lindqvist åkte sig fri och satte pucken mellan benen på Jonas Johansson. Endast en och en halv minut senare så utökade bortalaget ledningen när Anders Eriksson serverade födelsedagsbarnet Emil Lundberg till 1-3 för AIK när även han fick komma fri med målvakten. Bara sekunder efter det målet så fick hemmalaget chansen i powerplay. Almtunas William Quist reducerade till 2-3 bara minuten efter AIK:s senaste mål assisterad av Linus Rotbakken och Daniel Ljunggren.

I den tredje perioden så väntade alla på en rejäl anstormning från hemmalaget för att kvittera. En anstormning som uteblev. Detta samtidigt som AIK inte heller backade hem och tog för sig istället. Den sista perioden blev mållös och ”Gnaget” tog tre viktiga poäng.

Almtuna IS – AIK 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)
1-0 (15.09) Adam Deutsch (Victor Ekarv, Albin Lundin)
1-1 (15.38) Christian Sandberg (Mads Larsen, Michael Lindqvist)
1-2 (30.25) Michael Lindqvist (utan assist)
1-3 (32.08) Emil Lundberg (Anders Eriksson)
2-3 (33.05) William Quist (Linus Rotbakken, Daniel Ljunggren)
Skott: 33-30 (8-8, 14-10, 11-12)
Utvisningar AIS: 1×2 AIK: 4×2