Foto: Bildbyrån
Scandic

Förra säsongen samarbetade Björklöven med den lokala Division 1-klubben Tegs SK. Det kommer även hända den kommande säsongen. Björklövens tränare Joakim Fagervall ser positivt på samarbetet.

Anderas Vikström och Adam Berglin spelar till vardags i umeålaget Tegs SK, men fick förra säsongen chansen att spela en del matcher för Björklöven. Nu kan de få göra det även nästa säsong, då man på Björklövens hemsida idag skrivit att lagen kommer fortsätta sitt samarbete. Björklövens sportchef Joakim Fagervall tycker att samarbetet förra säsongen fungerade bra, och hoppas på samma sak även nästa säsong.

– Vi hade ett litet samarbete i fjol utifrån att vi ville att Teg skulle spela samma typ av spel som vi, och träna på samma sätt som vi så vi kunde ha spelare som gick mellan klubbarna. Då vart det Vikström och Berglin som fick chansen under säsongen och gjorde det väldigt bra, säger Fagervall.

“Jätterädd om Umeå och dess hockey”

Fagervall menar även att hockeyn är viktig för staden och att Björklöven och Teg ska kunna samarbeta ännu bättre än de gjort de tidigare åren.

– Jag är jätterädd om Umeå och dess hockey då jag känner att hockeyn för staden är jävligt viktig. Jag tycker vi ska kunna samarbeta på ett bättre sätt på ett bättre sätt än vad vi gjort tidigare, berättar Fagervall.

För Fagervall är detta samarbete inte bara naturligt, utan även en självklarhet på grund av lagens närhet till varandra.

– Jag tycker fortsättningsvis att de spelare i Teg som ser intressanta ut som jag såklart hoppas de får behålla, kan bli en del av oss också. Våra omklädningsrum är fan bara 15 meter ifrån varandra i hallen, så jag tycker inte bara det är naturligt utan även en självklarhet att vi samarbetar, säger Fagervall och tillägger:

– Jag hoppas också att vi kan skicka killar dit nästa år, som kan spela hockey med Teg och utvecklas.

Mer speltid för spelarna

Något som Fagervall tycker är väldigt bra med detta samarbete är att de nu kan anpassa sig bättre för spelarna så att de hamnar på rätt nivå. Detta menar Fagervall kommer innebära mer istid för sina och Tegs spelare på rätt nivå.

– Jag ser det som att vi utvecklar spelare i Umeå. Alla vill ju så högt upp som möjligt och just nu är det Björklöven som är störst i stan. Vi anpassar oss för spelarna så att de känner att de är på rätt nivå. Spelar man i Teg i kanske ett år eller kanske tre månader så innebär det att man kommer få mer istid och vara med i kanske powerplay och kanske boxplay. Men framför allt att man match efter match kan ha en roll i ett lag istället för att sitta i HockeyAllsvenskan, ha tre till två minuters speltid eller ibland inte spela alls, säger Fagervall.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer