Extrapoängen till TAIF i Västerås

Tingsryd gästade under fredagskvällen Västerås och ABB Arena. Fjolårets succélag gick för sin andra raka seger och fick med sig två poäng hem till Småland.

Matchen inleddes i lite uppförsbacke för hemmalaget efter att man dragit på sig en utvisning redan efter tolv sekunder men man klarade sig och det dröjde till 10.37 innan matchens första mål kom. Det var just hemmalaget som satte 1-0 genom Cristopher Fish, assisterad av Simon Karlsson med två man mer på banan. Efter ledningsmålet dröjde det inte jättelänge innan det kom en kvittering från TAIF. Det var Christopher Bengtsson som satte 1-1 efter 15.10 framspelad av Adam Schmidt och Oskar Carlsson.

Period nummer två rivstartade och Tingsryds Adam Schmidt satte full fart direkt och tryckte dit 1-2 redan efter sex(!) sekunder. Hemmalaget tvingades ta timeout redan 1.47 in i andra och Tingsryds ledningsmål blev periodens enda trots att lagen bytte en del chanser.

Den tredje perioden var mållös ungefär halvvägs men efter 10.46 så kom det en kvittering från Västerås. Det var Daniel Bernhardt som satte 2-2 assisterad av Stefan Gråhns och Jimmie Jansson. Några fler mål blev det varken i tredje perioden eller förlängningen så matchen fick avgöras på straffar.

Straffläggningen inleddes med två misslyckade försök för båda lagen men sedan var det dags för Tingsryds Johan Eriksson som satte pucken i nät för bortalaget och efter att VIK inte gjort mål på sin tredje straff så kunde bortalaget knipa extrapoängen.

I nästa omgång, det vill säga på onsdag, så gästar Västerås AIK på Hovet och Tingsryd får besök av Pantern.